update Coronavirus 24 maart

Nieuwsbericht: 24.03.2020 om 9 uur

💡 Kengetallen covid-19 : update :

-Wereldwijd : 304156 bevestigde gevallen / 12929 sterfgevallen
-Europa : 148999 bevestigde gevallen / 7402 sterfgevallen
-België : 3743 bevestigde gevallen / 88 sterfgevallen
-Limburg : 500 bevestigde gevallen / 16 sterfgevallen ( 60/100.000)

💡 3 Gasboetes aan de Plas!

Ondanks het advies van de Minister om weg te blijven van natuur- en bosgebieden gebruiken hardleerse mensen nog al te vaak de auto om een wandeling te gaan maken ( zie foto ). Politiezone Carma controleerde de gesloten plaatsen en stelde gisteren een aantal inbreuken vast. 

💡 Wij sloten volgende publieke parkings die ingang verschaffen naar natuurgebieden toe :

De Plas , Abdijhoeve , Ballooning Kelchterhoef, Bosberg , Tenhaagdoornheide Donderslagse weg, ‘t Genaderen

💡 Blijf in uw kot!

💡 Tip van de dag : was altijd je handen na een bezoek aan het tankstation of aan de bankautomaat.

💡 Er staat nog steeds een BOX aan de ingang van het NAC waarin je beschermmaterialen voor het zorgpersoneel kan deponeren, danku.

💠 ademhalingbeschermingsmaskers ( mond ) of eendenbekmaskers van het type ffp1 (nodig voor rusthuizen en huisartsen)
💠 ademhalingbeschermingsmaskers ( mond ) of eendenbekmaskers van het type ffp2 en ffp3 (chirurgische maskers, nodig voor ziekenhuizen)
💠 beschermkledij, faceshields en spatbrillen, geschikt voor medisch personeel

💡Doodgewone maar wijze woorden van een inwoner van fb geplukt:

 “Wat ik denk doet er niet toe. 'Wijze mensen' hebben voorstellen geformuleerd vanuit een wetenschappelijke invalshoek met als doel er als maatschappij zo goed als mogelijk uit te komen. En de politiek heeft deze uitgevoerd. zijn dat de beste regeltjes voor iedereen? Nee, maar wel gemiddeld . Als jij liever niet buiten komt, dan kan je daar voor kiezen. Misschien kan jij juist wel in je tuin genieten van de eerste warme zonnestralen. Ieder zijn keuze Maar denk je ook aan de gezinnen die zijn opgesloten in een appartement en die niet naar buiten kunnen? 't Is vooral voor deze groep (denk ik) dat men er voor heeft gekozen dat men nog naar buiten mag om te gaan wandelen. En hou je er ook rekening mee dat we wellicht in april nog steeds in dezelfde situatie zitten. Als alle Belgen 15 weken in hun zetel liggen te netflixen, komen ze ook niet gezond uit deze semi-lockdown. Dus een oproep aan alle Belgen, gebruik je verstand. Wees niet heiliger dan de paus maar houd je wel aan de regels. Zie je mensen die zich er niet aan houden. Spreek ze aan, rekening houdend met de social distance en bel desnoods of liefst zelfs naar de politie (101). Uw burgemeester kan helaas niet altijd optreden, wel sturing geven aan de politie en zijn burgers informeren. Reageert de politie niet snel genoeg. Misschien zijn zij elders druk bezig. Heb geduld of bel nogmaals. Maar één ding weet ik wel. Het helpt jou misschien om je gal te spuwen op facebook. En doe dat dan gerust als je je daardoor beter voelt. Maar het zal de zaken niet veranderen. Leef zelf voort , en spreek mensen aan, dat zal de zaken in beweging brengen. En hopelijk beweegt het in de juiste richting” 

??Spreuk vd dag : “Vrijheid zit tussen je oren”

www.info-coronavirus.be
#samentegencorona
#hhzorggoedvoorelkaar 

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.