update Coronavirus 23 maart

Nieuwsbericht: 23.03.2020 om 15.45 uur

Bevel tot opvordering : burgemeestersbesluit 🇧🇪 23.3 :

💡 Naar aanleiding van de urgentie en de risico’s voor de volksgezondheid die het coronavirus CoVID-19 met zich meebrengt heeft de burgemeester van Houthalen-Helchteren een besluit uitgevaardigd voor de opvordering van beschermingsmiddelen ( zoals opgeroepen ) in vorige updates voor zorgverleners.

De brief is ondertekend en vertrekt vandaag 23.3 namiddag naar de betrokken bedrijven en vragen met aandrang van bedrijven in het bezit van deze materialen contact met de gemeente op te nemen aub .Ook het parkmanagement van onze industriezones steunen mee de oproep

https://www.zone-houthalen-helchteren.be/

https://www.facebook.com/Parkmanagement-Houthalen-Helchteren-691309224579656/


💡 Politie CARMA zet drone in bij handhaving Corona-maatregelen :

Politie CARMA zet een drone met megafoon in om bewoners aan de Corona-richtlijnen te herinneren. Bij vaststelling van een overtreding wordt een grondpatrouille ter plaatse gestuurd om te verbaliseren.

In de zone CARMA patrouilleren dagelijks meerdere politieteams om toe te zien op het opvolgen van de algemene Corona-maatregelen, zoals opgelegd door de overheid.

CARMA stelde tijdens het afgelopen weekend een 40-tal PV’s op. In de meeste gevallen gaat het over overtredingen van het samenscholingsverbod.

Om sneller en efficiënter een groot gebied te kunnen controleren zet Politie CARMA naast patrouillevoertuigen en quads ook een droneteam in.

De drone wordt preventief ingezet en ter ondersteuning van de grondploegen. Via een speaker op de drone kunnen we preventief boodschappen verspreiden, om bewoners te herinneren aan de richtlijnen

Wie die het samenscholingsverbod niet naleeft, wordt gesanctioneerd met een proces-verbaal. De boete voor het schenden bedraagt 250 euro.

Nieuwsbericht: 23.03.2020 om 7.45 uur

💡 Kengetallen covid-19 : update :-Wereldwijd : 270686 bevestigde gevallen / 11245 sterfgevallen
-Europa : 127896 bevestigde gevallen / 5999 sterfgevallen
-België : 3401 bevestigde gevallen / 75 sterfgevallen
-Limburg : 478 bevestigde gevallen / 11 sterfgevallen ( 55/100.000)
💡#blijf in uw kot 🆘“Wie zich niet aan de regels houdt, bevordert de uitbraak van het virus”?? Verplaatsingen voor het plezier of de uitoefening van de hobby zijn verboden.

Enkel absoluut noodzakelijke ritten zijn toegelaten zoals doktersbezoeken of voor het aankopen van eten. Familiebezoek wordt afgeraden tenzij om een hulpvraag

💡 Fiets-, wandel- en looptochten om de eigen mentale en fysieke gezondheid op peil te houden zijn de enige toegelaten activiteiten in de eigen omgeving mits er voldoende afstand wordt gehouden en indien het niet in groep gebeurt (Max 2 ).

💡Alle andere recreatieve activiteiten zijn verboden

💡 Vanaf deze morgen zal er aan de hoofdingang van het NAC een KIST staan waarin je deze materialen kan deponeren, dankuwel alvast.

💠 ademhalingbeschermingsmaskers ( mond ) of eendenbekmaskers van het type ffp1 (nodig voor rusthuizen en huisartsen)
💠 ademhalingbeschermingsmaskers ( mond ) of eendenbekmaskers van het type ffp2 en ffp3 (chirurgische maskers, nodig voor ziekenhuizen)
💠 beschermkledij, faceshields en spatbrillen, geschikt voor medisch personeel

💡 De regering besliste gisteren na overleg met de nationale bank en de sector dat banken zich engageren om zowel levensvatbare bedrijven en zelfstandigen als gezinnen met een hypotheek die ( aantoonbare ) betalingsproblemen dreigen te hebben, uitstel van betaling te geven tot 30 september 2020, zonder extra kosten.
Neem dus alvast contact met je bankkantoor zij zullen richtlijnen krijgen hierover 👍

💡 Greenville : Het Houthalense bedrijf GreenX biedt daarop een antwoord met hun machine die hele ruimtes volledig ontsmet en desinfecteert. 👏 Andere bedrijven ontwikkelen gelijkaardige toestellen. Viroloog Marc Van Ranst acht de kans groot dat deze methode bruikbaar is om het virus te doden. 

💡 Hh Zorgt voor elkaar:

💡Een enorme dankjewel aan alle vrijwilligers , mensen en die thuis de voorbije week ongelooflijk hard gewerkt hebben om spontaan mondmaskers te maken voor de zorgverleners , oprechte merci 

💡Vandaag schonk firma Decoster 300 wegwerppakken aan het Sint-Franciscus Ziekenhuis te Heusden-Zolder 

💡Spreuk van de dag : “ Ik wou dat ik u kon hamsteren” .

www.info-coronavirus.be
#samentegencorona
#hhzorggoedvoorelkaar 

 
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.