update Coronavirus 2 juli

Nieuwsbericht: 2.07.2020 om 16.30 uur

💡Kengetallen covid-19 : Update ??

-Wereldwijd : 5.873.614 genezen / 10.748.350 bevestigde gevallen / 517.532 sterfgevallen / ( worldometers)
-België : / 61.509 bevestigde gevallen / 9.754 sterfgevallen
-Limburg : 6.594 bevestigde gevallen = 7,7 per duizend inw) / 431 sterfgevallen in het ziekenhuis 527 in woonzorgcentra = tot. 958
-HH : 223 bevestigde gevallen ( = 7,27 ) per duizend gevallen

💡Bloedinzameling Rode Kruis : 2 juli

👉 Jouw bloed is nodig! Kom bloed geven op onze bloedinzameling te Houthalen Centrum, CC Sint Martinus Pastorijstraat 10 op 02 Juli 2020 vanaf 17:30 tot 20:30 en help ons de levensnoodzakelijke bloedvoorraad op peil te houden!

👉 Maak een afspraak op https://donorportaal.rodekruis.be/ of bel via het gratis nummer 0800 777 00 en doet tevens de donortest. Het dragen van een mondmasker is verplicht op de bloedinzameling

💡Gemiddeld nog 84 besmettingen met coronavirus per dag. HH zakt het aantal besmettingen de voorbije week van 11 naar 5. Doorzetten en voorzichtig blijven

👉 Er worden gemiddeld 83,7 of afgerond 84 besmettingen per dag met het coronavirus opgetekend, dat is een daling van 11 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. In totaal werden in ons land nu al 61.509 positieve besmettingsgevallen gemeld, dat zijn er 82 meer dan een dag eerder. Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano. In Limburg is het totaal aantal positieve gevallen nu 6594.

👉 Wij volgen de trend in Hh op de voet op. Van 11 naar 5 positieve gevallen in vergelijking met de vorige week is bemoedigend maar kan snel omslaan. Hou je aan de afstandregels. Vermijd drukken plaatsen. Blijf de hygiëne maatregelen naleven. Heb respect voor elkaar en doe je mondmasker aub aan in de winkel aub ( sterke aanbeveling )

💡De Belgische grenzen gaan deze week nog niet open voor toeristen uit de vijftien landen die volgens een Europese aanbeveling opnieuw naar de Europese Unie mogen reizen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin woensdag aangegeven. De voorbereiding duurt minstens tot 7 juli.

👉 België en de andere lidstaten waren het dinsdag eens geraakt over een lijst van vijftien landen wier inwoners vanaf 1 juli opnieuw niet-essentiële reizen naar de Europese Unie mogen maken. Het gaat om Australië, Japan, Canada, Algerije, Georgië, Nieuw-Zeeland, Marokko, Montenegro, Rwanda, Servië, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië, Uruguay en China, op voorwaarde dat dat land ook Europese toeristen toelaat.

👉 Deskundigen van de betrokken overheidsdiensten bekijken nu volgens Goffin hoe de Belgische grenzen “voorzichtig” heropend kunnen worden voor mensen uit deze landen, en hoe Belgen opnieuw naar een aantal van deze landen kunnen vertrekken, met oog voor de gezondheidsmaatregelen die nodig zijn om de epidemie onder controle te houden. Dat duurt minstens tot 7 juli, aldus de minister.

💡Spreuk van de dag:

🍀 “De hoogste vorm van iets weggeven is zichzelf geven voor iets.” 🍀

💡 Info-corona :

federale coronalijn 0800 14 689
unizo coronalijn : 0800 20 750
politie : info@politiecarma.be
www.info-coronavirus.be
#samentegencorona
#EuropeansAgainstCovid19 :

“Bescherm jezelf, bescherm anderen. Om het risico op coronavirus transmissie te verminderen, vermijd overvolle plaatsen en massale bijeenkomsten”

Humor en geduld zijn de kamelen die je door alle woestijnen loodsen

Een dwaasheid of een gemeenheid, die door een andere wordt gesterkt, kan heel achtbaar worden. Span de huid van een ezel over een pispot en u heeft een trommel.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.