update Coronavirus 19 juli

Nieuwsbericht: 19.07.2020 om 7 uur

💡 Kengetallen covid-19 : Update
-Wereldwijd : 8.545.834 genezen / 14.305.479 bevestigde gevallen / 601.652 sterfgevallen / ( worldometers)
-België : / 63.499 ( (+ 261) bevestigde gevallen / 9.800 sterfgevallen
-Limburg : 6.757 bevestigde gevallen = 7,7 per duizend inw) / 431 sterfgevallen in het ziekenhuis 527 in woonzorgcentra = tot. 958
-HH : 253 bevestigde gevallen ( = 8,25 ) per duizend gevallen
 
💡 Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder willen meer duidelijkheid over besmettingen
De aangrenzende gemeenten Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren werden de afgelopen dagen geconfronteerd met opstoten. In de regio werden relatief meer besmettingen met het Covid-19-virus vastgesteld dan elders in de provincie Limburg. De beide burgemeesters roepen hun inwoners op om zich aan de veiligheidsmaatregelen te houden en voeren, net als in vele andere gemeenten, een mondmaskerplicht in bij het betreden van openbare gebouwen. De controles hierop worden opgevoerd.
 
💡 De wnd gouverneur werkt met de burgemeesters aan provinciale aanpak contact tracing
 
Naar aanleiding van de stijging van het aantal positieve gevallen oa. in Beringen , HeZo en Hh zal er een coördinatie tussen de Noodplanning van de provincie ( gouverneur ) , zorg en gezondheid ( COVID artsen ) en de gemeenten ( burgemeesters ) volgende week worden opgezet
 
Via een snellere opsporing van de risico contacten op het provinciale niveau kan de info beter worden gecoördineerd en door de lokale besturen accurater worden gereageerd om eventuele bijkomende maatregelen te nemen
 
💡 Contactopsporing hoog op agenda van het Overlegcomité met de premier morgen:
 
Tijdens het overleg wordt besproken of de Veiligheidsraad van volgende week donderdag nog moet worden vervroegd. Na een stand van zaken over de stijgende besmettingscijfers, zal het vooral gaan over de contactopsporing
 
Drastische maatregelen om bijvoorbeeld de horeca te sluiten zitten er morgen zo goed als zeker niet aan te komen.
 
Wat eerder op het spel staat zijn de versoepelingen die op 1 augustus zouden ingaan. Vanaf 1 augustus zouden op evenementen binnen 400 bezoekers en buiten 800 bezoekers toegelaten zijn. Belangrijk, bijvoorbeeld voor de voetbalcompetitie. In feestzalen zou dan weer meer dan 50 man worden toegelaten. Dit lijkt nu op de helling te staan door de plotse opstoten overal.
 
De vorige Veiligheidsraad op woensdag heeft die versoepelingen al even "on hold" gezet. Het ziet er niet naar uit dat die versoepelingen nu snel zullen worden doorgevoerd.
 
💡 58 Belgische gemeenten boven alarmdrempel
 
Er blijven maar nieuwe opflakkeringen komen van het coronavirus. Er zitten nu 58 Belgische gemeenten boven de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners. Meer dan dubbel zo veel als dinsdag. Maar de cijfers lopen achter, waarschuwen experts. In verschillende gemeenten verspreid over heel Vlaanderen slaan de zenuwen toe.
 
💡 Wereldwijd meer dan 14 miljoen besmettingen
 
Volgens de cijfers zijn er wereldwijd ondertussen meer dan 14 miljoen besmettingen geteld. Zes miljoen daarvan komen uit slechts drie landen. In de Verenigde Staten zijn er 3,6 miljoen besmettingen geteld, in Brazilië zo'n 2 miljoen en India is net de kaap van 1 miljoen gepasseerd. Wereldwijd zijn er ook al 600.000 mensen gestorven aan het virus.
 
💡 Wij zoeken tijdelijke groenarbeiders
 
Heb jij groene vingers en wil je meewerken aan een mooie en groene uitstraling van Houthalen-Helchteren? Solliciteer dan tot en met donderdagmiddag 23 juli.
Tijdelijke groenarbeiders gezocht
- Vereisten
Je bent onmiddellijk beschikbaar
- Aanbod
Opdracht tot 31/12/2020
Voltijds job - dagdienst
Een salarispakket op D-niveau
- Hoe solliciteren?
Via onze website
- Uiterste datum voor de indiening van je kandidatuur: donderdag 23 juli 2020 om 12 uur
- Wij voorzien sollicitatiegesprekken op maandag 27 juli 2020.
 
💡 Hogeschool PXL krijgt 380.000 euro van Vlaanderen om met enkele partners een project op te zetten rond groendaken. Paradepaardje wordt een proefdak op de gebouwen van Greenville in Houthalen-Helchteren.
 
Ook een boeiend labo voor onze studenten bachelor bouw en Groenmanagement. Vanaf volgend schooljaar buigt de PXL zich samen met UHasselt, het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) en de sector zelf over de kennis van groendaken en het maken van betere soortkeuzes. #hogeschoolpxl #uhasselt #wtcb #houthalen
 
💡 Spreuk van de dag:
“Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware woorden zijn niet altijd mooi ”
 
💡 Info-corona :
federale coronalijn 0800 14 689
unizo coronalijn : 0800 20 750
politie : info@politiecarma.be
 
“Bescherm jezelf, bescherm anderen. Om het risico op coronavirus transmissie te verminderen, vermijd overvolle plaatsen en massale bijeenkomsten”
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.