update Coronavirus 17 mei

Nieuwsbericht: 17.05.2020 om 9 uur


Corona-nws Hh (100) Update: zo 17 mei

💡 Spreuk van de dag :

🍀 “Geef wat je ontvangt. Ontvang wat je krijgt. Waardeer wat je hebt “🍀

💡100ste update ... 

👉 Sinds meer dan 2 maanden probeer ik jullie dagelijks te informeren met nieuws rond onze strijd tegen Corona in Hh en daarbuiten. Met cijfers , weetjes , spreuken , met goede en minder goede berichten , soms met een kwinkslag , een levenstip of een artikel met diepere achtergrond. Ik breng regelmatig updates rond de wijzigende corona regels omdat ze ons dagelijks leven meer dan ooit bepalen

👉 Onze gemeente heeft vanaf dag 1 gekozen om haar inwoners centraal te stellen en met raad en daad bij te staan in deze moeilijke corona-rollercoaster . Als steun voor zij die getroffen zijn. Maar wat mij vooral heeft bewogen om alle dagen een update te maken is jullie een houvast bieden en wegwijs te maken om door de bomen het bos nog te zien. Gids zijn in verwarde crisistijden omdat het leven in ons land door covid onuitwisbaar is veranderd .

👉 Vandaag draai ik de volgorde om en starten we met een spreuk en eindigen we met de covid-kengetallen en een vleugje humor. Ik wil alle lezers , likers, volgers en delers danken voor de dagelijkse reacties , suggesties en aanmoedigingen . Het kost wat extra tijd maar ik zal het blijven doen tot we corona-vrij zijn , en dat kan nog lang duren.... 

💡 Humor een mentaal vaccin 

👉 De voorbije maanden is het opvallend hoe we overspoeld werden met grappen over corona. Onze WhatsApp zit er vol van en op sociale media kun je er niet naast kijken. Niets lijkt de mensheid zo te verenigen als spot en satire. Alhoewel het om een dodelijk virus gaat wordt er online heel wat gelachen , waarom ?

👉 De functie van humor : dat we zo in de weer zijn met het maken en delen van grappen en grollen over het nieuwe coronavirus, heeft natuurlijk een reden.
“We denken dat het eigenlijk drie functies heeft,” zo vertelt professor en onderzoekshoogleraar sociologie Giselinde Kuipers, verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven.

👉 “Allereerst zijn we toch allemaal met het virus bezig en kan humor gezien worden als één van de manieren waarop je erover kunt communiceren.”

👉 “Daarnaast zien we bij een grote ramp of crisis vaak dat je heel veel nieuws over je heen krijgt. Dat nieuws is heel ernstig, maar tegelijkertijd raakt het je op dat moment nog niet direct. Dat zie je nu ook: we zitten allemaal thuis en we weten dat het ernstig is, maar tegelijkertijd lijkt het ook alsof er niets aan de hand is. En die onwerkelijkheid van het nieuws en de manier waarop wij dat nieuws ervaren, is ook een motor achter rampengrappen.”

👉 “En tenslotte gebruiken we humor ook om het allemaal wat lichter en minder griezelig te maken.” Zelfs toen de Titanic zonk, werden er grapjes over gemaakt”,stelt de humor-experte”

💡Kengetallen covid-19 : Update 

-Wereldwijd : 1.802.457 genezen / 4.704.071 bevestigde gevallen / 311.815
sterfgevallen / ( worldometers)
-België : 14.460 genezen / 54.898 bevestigde gevallen / 9.005 sterfgevallen
-Limburg : +1.278 genezen / 5.844 bevestigde gevallen = 6,8 per duizend inw) / 393 sterfgevallen in ziekenhuis + 504 in woonzorgcentra = tot. 897
-HH : 152 bevestigde gevallen ( = 4,96
per duizend inw. ) - genezen (wordt niet berekend)

💡 Info-corona :
federale coronalijn 0800 14 689
unizo coronalijn : 0800 20 750
politie : info@politiecarma.be
www.info-coronavirus.be
#samentegencorona

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.