update Coronavirus 16 juni

Nieuwsbericht: 16.06.2020 om 7.13 uur

💡Kengetallen covid-19 : Update ??

-Wereldwijd : 4.174.572 genezen / 8.064.739 bevestigde gevallen / 437.240 sterfgevallen / ( worldometers)
-België : 16.610 genezen / 60.100 bevestigde gevallen / 9.661 sterfgevallen
-Limburg : 6492 bevestigde gevallen = 7,5 per duizend inw) / 428 sterfgevallen in het ziekenhuis + 525 in woonzorgcentra = tot. 953
-HH : 207 bevestigde gevallen ( = 6,75)
per duizend gevallen

💡Bijna alle cijfers op groen: minder besmettingen, fikse daling in ziekenhuizen en op intensieve zorg

👉 Er zijn de afgelopen 24 uur 137 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, wat er fors minder zijn dan de vorige dagen.

👉 In de ziekenhuizen werden 36 nieuwe patiënten opgenomen, waarmee we nu voor de vijfde dag op rij onder de 50 zitten. Ook de totale bezetting in de ziekenhuizen daalde fors tot 1.128, net als op intensieve zorgen waar nu nog 220 mensen verzorgd worden.

👉 In Hh kwam er geen besmetting bij

💡Voortaan alle nauwe contacten van coronapatiënten getest ;

👉 Om er zeker van te zijn dat ook bij asymptomatische contacten van coronapatiënten eventuele besmettingen kunnen opgespoord worden, worden zij voortaan ook getest. Sciensano heeft de testcriteria uitgebreid, is te lezen op zijn website.

👉 De betrokkenen zullen een sms ontvangen van het contactcenter met een 12-cijferige code. Dat bericht dient als bewijs voor hun huisarts, dat er een coronatest moet worden afgenomen.

👉 Als het testresultaat negatief is moet de persoon desondanks toch veertien dagen in isolatie blijven, na het laatste risicocontact.

👉 Bij een positief geval wordt de persoon een bevestigd geval, en volgt een thuisisolatie tot zeven dagen na het afnemen van de test.

💡Reservatie buitenschoolse kinderopvang zomervakantie in Hh :

👉 De zomeropvang van de buitenschoolse kinderopvang wordt dit jaar op een andere manier georganiseerd.

👉 Kort samengevat: Er zijn 4 opvanglocatie:

. BKO Biekorf : Uitsluitend voor de kinderen die naar school gaan in het wijkschool Sonnis, LS Biekorf, KS Klim-op en VBS Lillo

. BKO Centrum : Uitsluitend voor de kinderen die naar school gaan in school de Schakel, school Centrum, en school Sprankel (Meulenberg)

. BKO De Lakerberg : Uitsluitend voor de kinderen die naar school gaan in KS de Kleine Reus en LS de Lakerberg

. BKO de Griffel: Uitsluitend voor de kinderen die naar school gaan in wijkschool Limbouw, School Park van Genk, KS De Kleine kunstenaar en LS de Griffel

👉 Reserveren is verplicht. Annuleren kan enkel op vertoon van een ziekteattest. Inschrijven kan via mail of via afgifte documenten in het KDV op 3 data. Ouders kunnen NIET vrij kiezen waar de kinderen naar de opvang gaan. Kleuters en lagere schoolkinderen worden in aparte “bubbels” opgevangen

👉 Voor meer info : mail naar :
patriciavincken@houthalen-helchteren.be
sophieneyt@houthalen-helchteren.be of telefoneer naar 011492234

💡Jeugdbewegingen : Eén besmetting en kamp is voorbij

👉 Jeugdbewegingen kunnen maar beter hopen dat niemand zich straks ziek gaat voelen tijdens hun kamp. Gebeurt dat toch, dan schiet een omvangrijke noodprocedure in gang waarover experts en virologen het nu eens zijn geraakt.

👉 Concreet: wanneer bij een kampdeelnemer symptomen van het coronavirus worden vastgesteld, moet hij of zij naar huis om er getest te worden. In afwachting van het resultaat moeten de overige kinderen of jongeren op kamp 1,5 meter afstand houden en een mondmasker dragen als ze ouder zijn dan twaalf.

👉 Blijkt de kampdeelnemer ook effectief besmet, dan moet de hele bubbel van 50 deelnemers verplicht naar huis.

💡Spreuk van de dag :

🍀 “ Relativeren : de veren zorgen voor balans in je leven”🍀

💡 Info-corona :

federale coronalijn 0800 14 689
unizo coronalijn : 0800 20 750
politie : info@politiecarma.be
www.info-coronavirus.be
#samentegencorona
#EuropeansAgainstCovid19 :

“Bescherm jezelf, bescherm anderen. Om het risico op coronavirus transmissie te verminderen, vermijd overvolle plaatsen en massale bijeenkomsten”

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.