update Coronavirus 16 april

Nieuwsbericht: 16.04.2020 om 9 uur

💡Kengetallen covid-19 : Update ??-Wereldwijd : 515.090 genezen / 2.084.042 bevestigde gevallen / 134.669 sterfgevallen / ( worldometers)
-België : 7.107 genezen / 33.573 bevestigde gevallen / 4.440 sterfgevallen
-Limburg : 740 genezen / 4.149 bevestigde gevallen = 4,8 per duizend inw / 255 sterfgevallen
-HH : 99 bevestigde gevallen
💡 XO : Tickets blijven geldig ook in 2021 of 2022 ??👉 Extrema Outdoor Belgium , ons belangrijkste muziekfestival dat einde mei tijdens Pinksteren aan De Plas in Houthalen-Helchteren zou plaatsvinden, gaat niet door 🤷🏻???👉 Niemand verliest zijn geld, de tickets voor dit dancefestival blijven geldig voor de editie van 2021 of 2022 👍👉 Het tienjarig jubileum vieren we met een jaartje vertraging op 21, 22 en 23 mei 2021 🙏🏻🤛💡Beslissingen Nationale Veiligheidsraad 15.4 na de persconferentie door premier Wilmes : ??👉 Alle corona-regels en inperkingsmaatregelen blijven streng gehandhaafd tot 3 mei 🤛 👮???👉 Massamanifestaties worden nationaal verboden tot 31.8 🤛 :- 🚫 XO Belgium => 21,22,23.mei 2021
- 🚫 01 mei (Genk)
- 🚫 Genk on Stage
- 🚫 Afro Latino
- 🚫 Rock Werchter
- 🚫 TML
- 🚫 PKP
...👉 Tuincentra en Doe-het-zelf zaken gaan wel terug open ( mits respecteren van social distancing , max. half u, zelfde regels als in voedingszaken )👉 In de woonzorgcentra en zorginstellingen mag eenzelfde ( coronavrije ) persoon terug een resident bezoeken. 🙈

“Deze beslissing stuit op enorm veel verzet van de woonzorgcentra zelf. Wij beraden ons de komende uren hierond mbt het Vinkenhof.”

👉 de versoepelings- en afbouwstrategie en scenario’s worden verder voorbereid 🤛 :

- volgende week komt de nationale veiligheidsraad opnieuw bijeen om zich te buigen over de exit-strategie en de graduele versoepeling.

- Een exit-strategie waarbij men rekening houdt met het epidemiologische verloop van het virus. Het correct en strikt naleven van de maatregelen blijft daarom heel belangrijk om een opflakkering van het virus te vermijden.

- De exit-strategie is gebaseerd op een aantal pijlers:

. Afstand en hygiëne blijven belangrijk;
. Er wordt sterk ingezet op screening en testing;
. Ontwikkeling nieuwe regels die toepasbaar zijn op de werkplek;
. Het dragen van (stoffen) maskers wordt aanbevolen; .....

- De NVR zal zich dan ook buigen over timing inzake opening van handelszaken, scholen, jeugdbewegingen, horecazaken en het al dan niet kunnen reizen.

💡 Bedankt Bedankt Bedankt ??

Het don bosco college Helchteren schonk gisteren 50 beschermmaskers aan de politiezone Carma👮???

100x bedankt namens de korpschef , de commissaris en mezelf 👏🙏🏻

💡Secretaressedag 💝

Een welgemeend bloemetje voor alle secretaresses vandaag en alle medewerkers in alle sectoren die alle dagen het beste van zichzelf geven : dankjewel 💪
🌼🌹🌸🌷🌺

💡Aannemer plaatst toplaag asfalt rotonde Europark na paasvakantie??


👉 belangrijk : Na de paasvakantie op maandag 20 april start de aannemer met het asfalteren van de rotonde van Europark en de rijstroken richting de Grote Baan.

👉 In de werfzone is er geen gemotoriseerd verkeer mogelijk.

👉 Europark zal daardoor gedurende twee weken uitsluitend via de Kazernelaan bereikbaar zijn.

👉 Begin mei wordt het kruispunt met de Ringlaan geasfalteerd. Vrijdag 15 mei moet de volledige herinrichting klaar zijn.

👉 De herinrichting van het kruispunt van de Herebaan-Oost met de Europarklaan en de Ringlaan nadert de eindmeet. Na de paasvakantie, op maandag 20 april, starten de asfalteringswerken. Dat gebeurt in twee fases:

• Rotonde Europark & rijstroken richting Grote Baan: maandag 20 april tot vrijdag 1 mei
• Kruispunt Ringlaan: maandag 4 tot en met vrijdag 8 mei

👉 Asfaltwerken rotonde (fase 1):
verkeer van en naar Europark via Kazernelaan

Tijdens de asfaltwerken aan de rotonde van Europark is de rijweg er volledig afgesloten. Er is dus geen verkeer mogelijk tussen de Herebaan-Oost en de Europarklaan.
?
Van maandag 20 april tot vrijdag 1 mei rijdt verkeer van en naar Europark via de Kazernelaan. Het kruispunt met de Ringlaan blijft open.

👉 Asfaltwerken kruispunt Ringlaan (fase 2):
verkeer van Genk naar Europark via snelweg E314

Aansluitend, van maandag 4 tot en met vrijdag 8 mei,verhuist de werfzone naar het kruispunt met de Ringlaan, waar de aannemer ook de toplaag in asfalt zet. Net zoals bij de rotonde is het kruispunt met de Ringlaan tijdens de asfaltwerken volledig afgesloten.

Verkeer komende van Houthalen-Oost en Genk richting Europark, wordt via de N726 Donderslagweg al vroegtijdig omgeleid naar de snelweg E314 (Park Midden-Limburg). Via de Grote Baan en de Kazernelaan bereikt verkeer vervolgens de industriezone.

De rotonde aan Europark is opnieuw toegankelijk, maar verkeer rijdt er nog steeds beurtelings via verkeerslichten. Vrachtverkeer +3,5t blijft er verboden en moet omrijden via de Kazernelaan.

👉 Werken afgerond op vrijdag 15 mei

In de week van maandag 11 mei zal de aannemer in de volledige werfzone nog hier en daar kleinere werken uitvoeren , onder meer aan de rioolputten in de rijweg. Ter hoogte van de werfzone verloopt het verkeer beurtelings met verkeerslichten. De verkeerslichten schuiven mee op als de werfzone zich verplaatst. Op vrijdag 15 mei hopen we de werken volledig te kunnen afronden.

👉 Wat is er veranderd? 🔝👏

• Een rondpunt vervangt het kruispunt Herebaan-Oost -Ringlaan voor een betere doorstroming.
• Ook het kruispunt met de Ringlaan is vernieuwd.
• Er liggen vrijliggende fietspaden en nieuwe voetpaden.
• De parking aan het kerkhof is volledig gemoderniseerd.
• Ondergronds ligt er een nieuwe riolering.

👉 Blijf op de hoogte :

Op de projectpagina leest www.houthalen-helchteren.be/wegenwerken-europark vind je steeds alle relevante informatie over het project, de vermoedelijke fasering van de werken en de tijdelijke verkeersmaatregelen.

Toch nog vragen? Contacteer dan de bereikbaarheidsadviseur van de gemeente, Frederik Bronckaerts, via frederik@amaril.be of 011 433 855.

💡Spreuk van de dag :

🍀 “ Een samenleving kan je beoordelen aan de manier waarop deze omgaat met haar ouderen ” 🍀

💡 Info-corona :

federale coronalijn 0800 14 689
unizo coronalijn : 0800 20 750
politie : info@politiecarma.be
www.info-coronavirus.be
#samentegencorona
#hhzorggoedvoorelkaar

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.