update Coronavirus 16 maart

Nieuwsbericht: 16.03.2020 om 8.00 uur

De federale regering Wilmes ( MR - open vld - cdenv ) krijgt volmachten om de Corona-strijd aan te gaan en gedoogsteun hierbij van 7 partijen uit de oppositie : sp.a , groen , n-va , ps , ecolo , cdh en defi.

💡Info NAC :
Omwille van het Coronavirus willen we ook de bezoekers aan ons gemeentehuis beperken om zo besmettingen te vermijden. Twijfel je over dringendheid, bel ons dan tijdens de openingsuren op 011 49 20 00.Het NAC Is enkel toegankelijk op afspraak tot en met 19 april. We vragen om enkel voor dringende zaken een afspraak te maken en ons voor andere inlichtingen telefonisch (011 49 20 00) te contacteren. Stel het aanvragen of afhalen van een loketproduct zoveel mogelijk uit. We vragen onze bezoekers de nodige afstand tot onze medewerkers te bewaren en met Bancontact te betalen.Gebruik ons digitaal loket!
Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 00 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag..💡 Vergaderingen met externen lassen we in het NAC zoveel mogelijk af.

💡 Wil je weten welke gemeentelijke diensten er gesloten zijn? Kijk dan hier

💡de BIB is gesloten , boeken mogen in brievenbus gedeponeerd worden en we verlengen uitleentermijnen tot en met 26 april.

💡 Bij hoogdringende vragen één adres crisiscom@houthalen-helchteren.be

💡Welke winkels mogen open blijvenWelke steunmaatregelen bestaan er voor ondernemers? Kom ik in aanmerking voor de hinderpremie? Voor andere vragen verwijzen we graag naar de website van Unizo

Indien je met vragen zit, kan je zelf ook de Coronalijn contacteren:
Telefonisch via 0800 20 750, mail ondernemerslijn@unizo.be of chat op www.unizo.be/corona

💡 algemeen : www.info-coronavirus.be /info : 0800 14 689

Vorige updates kan je hier terugvinden.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.