update Coronavirus 12 juni

Nieuwsbericht: 12.06.2020 om 7.30 uur

💡Kengetallen covid-19 : Update 

-Wereldwijd : 3.823.024 genezen / 7.540.585 bevestigde gevallen / 421.426 sterfgevallen / ( worldometers)
-België : 16.453 genezen / 59.711 bevestigde gevallen / 9.636 sterfgevallen
-Limburg : 6418 bevestigde gevallen = 7,1 per duizend inw) / 426 sterfgevallen in het ziekenhuis + 525 in woonzorgcentra = tot. 951
-HH : 201 bevestigde gevallen ( = 6,56 )
per duizend gevallen

💡Update federale mondmaskers : geen attest gezinssamenstelling meer nodig in hh 

👉 Vanaf maandag 15 juni start de verdeling bij onze apotheken van de stoffen mondmaskers die de federale overheid ter beschikking stelt aan alle inwoners.

👉 Dankzij een interventie van onze crisiscel zal - uniek voor Limburg - de bedeling bij de apotheken kunnen verlopen via het Cards-systeem van L.net zoals bij de verdeling van de filters 

👉 Dit betekent dat er niet moet gewerkt wordt met leeftijdsgroepen en dat iedereen vanaf 15.6 bij de apotheker terecht kan.

👉 Bovendien kan je met je eID ook de mondmaskers afhalen voor je ganse gezin. Er is dus geen attest gezinssamenstelling nodig waardoor je een rit spaart naar het gemeentehuis. 

💡 Inwoners van alle Limburgse gemeenten mogen tijdens de zomermaanden hun huishoudelijk afval naar een recyclagepark brengen. Limburg.net hoopt met de maatregel vooral de geuroverlast te beperken. 

👉 In navolging van o.a. Hh besliste L.net zopas dat alle Limburgers de huisvuilzakken tijdens de zomer naar het recyclagepark mogen brengen.

👉 De zakken naar het recyclagepark brengen is vooral een service voor mensen die op vakantie gaan of voor bewoners van appartementen waar de inhoud van de zakken door de zomerse warmte geurhinder veroorzaakt

👉 Het is niet de bedoeling dat nu iedereen zijn huisvuilzakken naar het recyclagepark brengt. Het aantal huisvuilzakken dat tweewekelijks op straat gezet mag worden, is beperkt tot vier per gezin en per ophaalronde. Dat maximumaantal zullen we ook hanteren in de recyclageparken. Dus ook pas om de veertien dagen. 

👉 Het afval moet in dezelfde zakken worden afgeleverd zoals ze normaal ook op straat worden gezet. De maatregel geldt tussen 16 juni en 12 september. 

💡Spelotheken weer open sinds deze week

👉 Sinds woensdag zijn ook de spelotheken in Houthalen-Helchteren weer open. Bij de spelotheek van het Huis van het Kind kan je voor kinderen tot drie jaar speelgoed bestellen via de balie van het NAC en afhalen na afspraak.

👉 In de spelotheek van Meulenberg kan je terecht in de virtuele speelgoedkast om een spel te kiezen. Afhalen kan na afspraak enkel op maandag tussen 14 en 18 uur.

💡 Superkern buigt zich vrijdag over nieuwe reeks maatregelen :

👉 De zogenaamde superkern - de regeringstop en de tien partijen die de volmachten steunen zitten vandaag vanaf 16 uur opnieuw rond de tafel over een nieuwe reeks relancemaatregelen. 

💡 Wat met de plechtigheden op onze nationale feestdag (21 juli) 

👉 Minister van staat en gewezen Defensieminister André Flahaut stelt voor om de plechtigheden voor de nationale feestdag van 21 juli "eenvoudigweg" te annuleren omwille van de coronacrisis. "In de huidige context, en om de zaken duidelijk te stellen, stel ik voor om de plechtigheden van 21 juli eenvoudigweg te annuleren en zich te beperken tot de symboliek van onze nationale feestdag... Uitzonderlijke situaties vereisen uitzonderlijke maatregelen

👉 Op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem laat men verstaan dat het traditionele burgerlijk en militair defilé op het Paleizenplein, en het volksfeest in het Warandepark en omgeving, die altijd veel volk op de been brengen, niet zullen doorgaan. Maar "er zal iets anders georganiseerd worden", verzekerde men. Over hoe dat er zal uitzien wordt nog besproken tussen de betrokken partijen. Even afwachten dus 

💡Spreuk van de dag :

🍀 “Een waardevol leven is een verzameling van dankbare momenten” 🍀

💡 Info-corona :
federale coronalijn 0800 14 689
unizo coronalijn : 0800 20 750
politie : info@politiecarma.be
www.info-coronavirus.be
#samentegencorona

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.