update Coronavirus 11 maart

Nieuwsbericht: 11.03.2020 om 12.40 uur

💡Aandacht : De gemeentelijke veiligheidscel neemt nav de richtlijnen van de regeringen een aantal belangrijke maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus in de mate van het mogelijke binnen de gemeente in te dijken en/of te vertragen.

(1) Alle indoor evenementen met meer dan 1000 aanwezigen zijn verboden vanaf donderdag 12 maart tot en met dinsdag 31 maart.

(2) Wij volgen de aanbevelingen van de Nationale Veiligheidsraad. Dit betekent dat wij aanbevelen dat schoolfeesten en schoolreizen best worden geannuleerd.

(3 )Vanaf morgen sluiten alle Woonzorgcentra ( Vinkenhof & T Dorp ) de deuren. Tot het einde van de paasvakantie zijn externe bezoeken niet meer toegelaten.

(4) De lokale dienstencentra in Perron-Oost en in Casino en alle dorpsrestaurants door de gemeente en Zorg ingericht sluiten de deuren minstens tot en met 12 april.

(5) In het algemene overzicht van de maatregelen van de veiligheidscel vind je meer info en tips om jezelf en je naasten te beschermen. In het belang van de gezondheid van al onze inwoners, jong en oud, vragen we om deze richtlijnen strikt te respecteren ( www.info-coronavirus.be / 0800 14 689 ) 🍀

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.