update Coronavirus 10 april

Nieuwsbericht: 10.04.2020 om 9 uur

🦠 Corona-nws Hh (55) Update: Vr 10.4

💡Kengetallen covid-19 : Update ??

-Wereldwijd : 356.977 genezen / 1.605.712 bevestigde gevallen / 95.765 sterfgevallen / ( worldometers)
-België : 5.164 genezen / 24.983 bevestigde gevallen / 2.523 sterfgevallen
-Limburg : 529 genezen / 3.038 bevestigde gevallen / 203 sterfgevallen

💡 De eerste dag van inzamelactie van de laptops/tablets voor kansarme gezinnen was een groot succes. Dank u wel HH & Limburg ??

💡Update WZC het Vinkenhof ??

👉 in het Woonzorgcentrum Vinkenhof in Houthalen-Helchteren verblijven er momenteel 110 residenten

👉 er bevinden zich op dit moment nog 5 zieke bewoners met het coronavirus die in een afgescheiden deel van een verpleeggang worden verzorgd. De situatie is zo al enkele dagen stabiel 🍀

👉 Wij betreuren wel inmiddels een vijfde overlijden corona-gerelateerd en leven mee met de betrokken families 🙏🏻

👉 De leidinggevende arts deed inmiddels een oproep naar collegae huisartsen om haar te ondersteunen bij de uitrol van testing alle bewoners waarvan de overheid ons liet weten dat dit voor Vinkenhof deze week nog niet het geval zal zijn. De hogere overheid koos ervoor om eerst de meest acute woonzorgcentra aan te pakken . Samen met de directie dringen wij aan op een spoedige start van de testing. 🤛

👉 Wij geven een dikke pluim aan het ganse team en het verzorgend personeel die al weken het beste van zichzelf geven in deze moeilijke omstandigheden, merci 🌹

💡Werken aan de Europarklaan herstarten ??

👉 Toplaag rotonde/parking: maandag 20 april tot vrijdag 1 mei, de communicatie over de verkeerssignalisatie volgt

👉 Toplaag kruispunt Ringlaan: maandag 4 tot vrijdag 8 mei, de communicatie over de verkeerssignalisatie volgt

👉 In de week van 11 mei zullen er nog lichten staan thv de rotonde maar dit zal over een korte afstand zijn daar er nog plaatselijk in rioleringsputten gewerkt dient te worden.

💡Akkoord over Europese steun :

👉 De Europese ministers van Financiën werden het gisteravond laat tijdens een videoconferentie eens over het steunpakket van 540 miljard euro om tijdelijk werklozen, bedrijven en nationale begrotingen te ondersteunen

👉 Het ESM , het Europese noodfonds , kan voor 240 miljard euro aan krediet­lijnen verstrekken aan landen in moeilijkheden. En dat tot de ­coronacrisis voorbij is.

👉 Daarnaast zou er via de Europese Investeringsbank (EIB) een garantiefonds opgezet worden dat voor 200 miljard euro aan liquiditeit verschaft aan de kmo’s en bedrijven en komt ook een Europees ­garantiefonds van 100 miljard euro voor het betalen van tijdelijke werkloosheid en jobsubsidies.

💡 Zetduivel in de bewonersbrief : ??

👉 Het gaat nog steeds over coronamaatregelen en niet over coranamaatregelen die de gemeente jullie per brief bezorgde. Jammer van het zetduiveltje maar de regels en onze nieuwe initiatieven blijven de moeite waard om te lezen 🙈🤛

💡 Uitspraak van de dag :

Van Ranst beklemtoont in ‘De Afspraak’ het belang van binnenblijven tijdens paasweekend: “Het is nog altijd een heel fragiele situatie” De viroloog beklemtoont hoe belangrijk het is dat we ons de komende dagen aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus houden.

💡Spreuk van de dag :

🍀 ” Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dichtdoen en verpakken in de goede gedachten van je herinneringen .” 🍀

💡 Info-corona :
federale coronalijn 0800 14 689
unizo coronalijn : 0800 20 750
politie : info@politiecarma.be
www.info-coronavirus.be
#samentegencorona
#hhzorggoedvoorelkaar

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.