Uniforme containers voor inzameling van textiel RSS link

Vorig jaar organiseerde Limburg.net een nieuwe marktbevraging voor de inzameling van textiel via textielcontainers in Limburg. Hierdoor zullen dit voorjaar alle bestaande inzamelcontainers worden vervangen door uniforme witte containers met het logo van Limburg.net.

Deze witte containers zijn reeds in onze gemeente geplaatst.

Volgende ophalers zullen actief zijn in Limburg en Diest: sociale organisaties kringwinkel De Biehal, kringwinkel Maasland en Salvatoriaanse Hulporganisatie en de private firma Eurofripp/Limbotex. Zij krijgen elk een bepaald aantal textielcontainers toegewezen verspreid over het werkingsgebied van Limburg.net 

Uniforme containers voor meer herkenbaarheid
Tot op heden gebruikte elke textielinzamelaar zijn eigen container met zijn eigen specifieke kleur. Door de jaren heen doken er naast de officiële textielcontainers ook heel wat illegale inzamelcontainers op. Dat maakte het voor de burger vaak moeilijk om te weten welke nu de officiële textielcontainers waren. Om die reden worden alle officiële textielcontainers vervangen door witte containers met een logo van Limburg.net. Door deze uniformering is ook heel herkenbaar voor de burger.

Sluikstorten voorkomen
Traditioneel werden textielcontainers vaak langs glasbollen geplaatst. Het valt echter meer en meer op dat dit zorgt voor een toename in het aantal sluikstorten. Proefprojecten waarbij beide soorten containers op een grotere afstand van elkaar werden gezet tonen aan dat hier minder wordt gesluikstort. Bij de plaatsing van de nieuwe textielcontainers wordt hiermee rekening gehouden. 

Bekijk hier de locaties van de textielcontainers in onze gemeente.

Gepubliceerd op dinsdag 30 maart 2021 14.39 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.