Mag ik in mijn tuin ‘stoken’? Afval verbranden? RSS link

Het antwoord is neen! Het is verboden om afval te verbranden in openlucht.

De Vlaamse milieuwetgeving of Vlarem verbiedt het verbranden van alle soorten afval: papier, plastic, autobanden, houtafval, snoei- en tuinafval,...

Dit geldt voor elke privépersoon maar ook voor ‘hobbylandbouwers’ en hobbytelers!

Enkel voor professionele landbouwers voorziet de wet in bepaalde omstandigheden een uitzondering. Een bevoegde ambtenaar van de gemeente of de politie, oordeelt of aan de opgelegde voorwaarden is voldaan.

Schadelijke rook

De rookt die vrijkomt bij afvalverbranding is niet alleen hinderlijk maar bevat ook schadelijke stoffen voor mens en dier.

GAS-boete

Stook je toch in openlucht dan riskeer je een GAS-boete.

Factuur brandweer

Wordt de brandweer opgeroepen door een ongeruste buur om jouw ‘stoken’ te blussen, dan moet je deze tussenkomst betalen! We praten dan snel over een bedrag van enkele honderden euro’s en meer.

Hou het veilig, gezond en riskeer geen boete of kosten. Sorteer je afval en geef het mee met de afvalophalingen of breng het naar het recyclagepark.

Gepubliceerd op zaterdag 7 maart 2020 8 u.
alert-box-close-text

Maatregelen m.b.t. Coronavirus

Stel niet-dringende bezoeken uit

Omwille van het coronavirus willen we ook de bezoekers aan ons gemeentehuis beperken om zo besmettingen te vermijden. Twijfel je over dringendheid, bel ons dan tijdens de openingsuren op 011 49 20 00. 

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 00 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.

We vragen onze bezoekers de nodige afstand tot onze medewerkers te bewaren en met bancontact te betalen.

Maak een afspraak