Tips om slimme toestellen te beveiligen RSS link

De afgelopen jaren is het aantal verbonden objecten fors toegenomen (horloges/ polsbandjes, thermostaten, wasmachines, vaatwassers, deurbellen/sloten, stofzuigers, babyfoons, enz. De lijst is lang.

Deze apparaten kunnen soms het doelwit zijn van malafide personen (en met name hackers). Ook kunnen inbrekers toegang krijgen tot privé-informatie zoals:

  • De plannen van je huis via je robotstofzuiger;
  • Je interieur via de camera van de babyfoon.

Deze technologie (in combinatie met toegang tot het internet) zou hen in staat kunnen stellen om te weten te komen of je al dan niet thuis bent via je vaatwasser en eventueel om het vergrendelingsmechanisme van je elektrische slot uit te schakelen.

Wilt je meer informatie en advies over dit onderwerp? Ben je het slachtoffer geworden van een misdrijf?

Bekijk hier meer informatie

Gepubliceerd op maandag 29 januari 2024 13.45 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.