Terugnameplicht matrassen RSS link

Sinds januari geldt een terugnameplicht voor matrassen en kan je je matras gratis afvoeren.

Recyclageparken
Sinds januari mag een bezoeker die een matras aflevert op het park, dit gratis doen. Bij de ingangszuil duw je op de knop afhalen/aankoop. De parkwachter zet het op de fractie ‘matrassen’. Zo worden alle matrassen geregistreerd en krijgt Limburg.net na enkele weken zicht op de hoeveelheid die afgeleverd wordt. Tot 1 juli worden de matrassen gesorteerd bij het grofvuil. Ze worden nadien verwerkt in een verbrandingsinstallatie met energierecuperatie. 

Huis-aan-huis
Matrassen kunnen ook nog steeds meegegeven worden met de huis-aan-huisophaling van grofvuil. Men betaalt wel steeds 20 euro voor de ophaling van 2 m³ grofvuil.

Terugnameplicht
Aangezien er sinds 1 januari 2021 een terugnameplicht is voor matrassen, is een producent verplicht om bij aankoop van een nieuwe matras, de oude terug te nemen. Je kan de oude matras dus ook in de winkel achterlaten bij aankoop van een nieuwe. 

Gepubliceerd op woensdag 6 januari 2021 13.33 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.