Terugkeer uit het buitenland RSS link

Nu de strategie er vooral in bestaat om lokale uitbraken snel in te dijken, kunnen we steden en gemeenten echt helpen door snel de juiste reflexen toe te passen. Keer je bijvoorbeeld terug uit het buitenland?
Je keert terug uit een groene zone: geen bijzonderheden, je volgt de heersende COVID-richtlijnen in België.
Je keert terug uit een oranje zone: je wordt gevraagd om contact op te nemen met je huisarts om getest te worden en in quarantaine te gaan.
Je keert terug uit een rode zone: je bent wettelijk verplicht om je te laten testen en meteen bij terugkeer in zelfisolatie te gaan.
Zones buiten de EU worden automatisch beschouwd als rode zone!
Gepubliceerd op woensdag 19 augustus 2020 10.07 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.