terrasvergunning

Als je een horecazaak uitbaat, mag je van 1 maart tot en met 31 oktober onder bepaalde voorwaarden een tijdelijk zonneterras plaatsen.

Ook voor zonnetenten, afdaken, verkoopautomaten of voorwerpen die tegen de gevels van gebouwen hangen en bijgevolg boven de voetpaden, bermen en openbare weg uitsteken, heb je een toelating nodig. Dit is echter niet het geval voor uitklapbare of uitrolbare zonneschermen boven het privaat domein.

Procedure

  • Aanvraagformulier  invullen en bezorgen aan de balie ondernemen, uiterlijk 60 dagen voor de opening van het terras
  • Afwachten goedkeuring

Bedrag

Gratis

Wat meebrengen

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.