Symbolische eerste kolom van nieuwe sporthal Houthalen-Oost is gezet RSS link

Gisteren werd het symbolische startschot gegeven voor de werken aan de nieuwe sporthal in Houthalen-Oost. Onze gemeente wil zoveel mogelijk inwoners aan het bewegen krijgen. Een nieuwe sporthal in Houthalen-Oost is een mooie stap in de goede richting.

De hal zal bestaan uit een grote zaal van ruim 1300 vierkante meter, twee danszalen en drie zalen voor gevechtsporten. Deze moderne sporthal is van groot sportief belang voor de regio. Met de eerste kolomzetting zijn de werken officieel van start gegaan. De bouwwerken worden sleutel-op-de-deur uitgevoerd door bouwbedrijf Mathieu Gijbels, naar een ontwerp van abv+ architecten. 

De nieuwe sporthal in Houthalen-Oost heeft meerdere doelen. We willen zoveel mogelijk van onze inwoners aan het sporten en bewegen krijgen. Daarnaast willen we de prestaties van de sporters en sportclubs in onze gemeente naar een hoger niveau tillen. Het past bovendien perfect om het startschot te geven voor de realisatie van het masterplan Lindepark, waarmee we als gemeentebestuur Houthalen-Oost nog aantrekkelijker willen maken. 

Voetbalclub KFC Park en de inwoners van Houthalen-Oost zijn uitgebreid bevraagd over de nieuwe sporthal. Dankzij deze participatie is er ook gekozen voor een plaats dicht bij de woonwijken van Houthalen-Oost. Dat verlaagt de drempel voor inwoners om te gaan sporten. Het terrein van KFC Park bleek dan ook het meest geschikt. Door de bouw van de sporthal valt wel een oefenterrein weg, maar de club kan natuurlijk ook gebruik maken van de moderne nieuwe infrastructuur in de sporthal. Verder heeft de club ook een gloednieuw kunstgrasveld ter beschikking.

6 zalen

De grote zaal van ruim 1300 vierkante meter wordt het centrale deel van de nieuwe sporthal. Deze zaal kan gebruikt worden voor allerlei sporten. Op basis van welke sport beoefend wordt, is de zaal snel en makkelijk om te vormen.

De echte pronkstukken van de nieuwe sporthal zijn de drie zalen voor gevechtssporten en twee danszalen. Deze zalen zijn speciaal uitgerust om in zo goed mogelijke omstandigheden meerdere gevechtssporten en dansstijlen te kunnen uitoefenen. De zalen zijn ook allemaal gescheiden door verplaatsbare tussenwanden. Als het nodig is, kan er van deze zalen dan ook één grote zaal worden gemaakt. Deze nieuwe sporthal biedt veel mogelijkheden voor een brede waaier aan sporten. “Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan duurzaamheid, zo zal er in de nieuwe sporthal onder andere gebruik gemaakt worden van geothermische boringen, zonnepanelen en bewegingsdetectie in verschillende ruimtes. De kolommen staan ondertussen allemaal en vanaf vrijdag starten we met de montagewerken aan het voorste gedeelte waar de kleedkamers zullen zijn. Daarna volgt de wandbeplating.” Buiten belooft de groenaanleg voor het gebouw een groene en aangename omgeving te worden.

De oplevering is voorzien voor de zomervakantie 2024.

Rolstoelvriendelijk

Naast de sportzalen heeft de nieuwe hal vijf kleedkamers, een sanitair gedeelte, een EHBO-ruimte en een technisch gedeelte. Het ontwerp streeft naar een sporthal die gebruiksvriendelijk is en waar er op een aangename manier gesport kan worden door iedereen die dat wil. Als gemeente zetten we daarbij ook hard in op inclusie. Het ontwerp zorgt er in het bijzonder voor dat het gebouw rolstoelvriendelijk is. Zowel sporters als bezoekers met een beperking kunnen dan ook ten volle gebruik maken van de sporthal.

Gepubliceerd op vrijdag 17 november 2023 9 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.