Strooien en sneeuw ruimen RSS link

Tijdens de wintermaanden staat minimaal één ploeg van onze technische dienst permanent klaar om de gladheid op onze wegen aan te pakken. Op basis van de voorspellingen van MeteoGroup wordt beslist wanneer de ploeg uitrijdt.

Strooien en sneeuw ruimen gebeurt altijd eerst op toegangswegen naar scholen, dorpskernen, industriezones en andere veelgebruikte wegen. Pas als hier de situatie onder controle is, komen de overige gemeentewegen aan bod.

Gewestwegen en hun bijhorende fietspaden worden beheerd door het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse Overheid.

In woonwijken is er weinig doorgaand verkeer en is de impact van de sneeuw en het ijs op het verkeer dus beperkter. Het dooieffect van strooizout gaat ook verloren als er weinig verkeer is in de straat. Strooizout heeft maar een effect als het kan ingereden worden door continu verkeer. Bij weinig verkeer kan dit zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen doordat het smeltwater terug aanvriest en er ijsplekken ontstaan en dat vermijden we liever.

Mogen we aan jullie vragen met deze aandachtspunten rekening te houden wanneer het vriest:

  • Je bent er zelf verantwoordelijk voor om de stoep voor je eigen perceel ijs- en sneeuwvrij te maken.
  • Strooizout werkt nauwelijks als de temperatuur van het wegdek onder de -6°C komt.
  • Strooizout werkt pas goed als het voldoende gemengd is met sneeuw of ijzel. Een druk bereden weg is sneller vrij dan een rustige weg.
  • Ook op gestrooide routes kunnen nog gladde stukken voorkomen. Pas je rijgedrag dus altijd aan!
  • Parkeer reglementair zodat onze strooiploegen optimaal hun werk kunnen doen.
Gepubliceerd op maandag 8 februari 2021 11 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.