Laat geen woning leegstaan! RSS link

Een betaalbare en kwaliteitsvolle huurwoning vinden is niet altijd gemakkelijk. Toch zijn er nog altijd woningen die langdurig leegstaan. Als deze woningen opgeknapt worden, zorgt dit vaak voor een opwaardering van de buurt.

Het aanbod wordt groter voor mensen die een woning willen huren. Maar ook voor de eigenaar zijn er niets dan voordelen: in plaats van het betalen van een leegstandsheffing, krijgt de eigenaar huurinkomsten. En als hij de woning renoveert en verhuurt aan een sociaal verhuurkantoor, kan hij ook nog eens van bijkomende subsidies genieten!

Lees zeker het verhaal van een eigenaar die bewust koos voor de aankoop van een leegstaande woning en de samenwerking met het Stebo en het SVK voor de renovatie en verhuur ervan.

Dé tip van deze ervaringsdeskundige:

“De tip die ik voor kandidaat-verhuurders heb: investeer in de renovatiewerken!
Zeker met al de extra premies waar men als verhuurder van een SVK-woning van kan genieten. Als de woning slecht geïsoleerd is of er zijn koudebruggen, … krijgt men in een huurwoning al sneller te maken met vochtproblemen of andere ongemakken. En ook nog dit … een onderhoudsvriendelijke tuin is ook aangewezen. Niet iedereen heeft groene vingers.”

Info over renoveren en premies: woonloket Stebo, elke dinsdag 9.30-11.30 uur, NAC

Info over verhuren: SVK West-Limburg - Marktplein 9 bus 21 - 011 73 64 83- info@svpwl.be 

Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2019 8 u.