Start werken (vracht)wagenontsluiting Centrum-Zuid vanaf 23 oktober RSS link

Vanaf maandag 23 oktober starten de voorbereidende werken aan de nieuwe oprit vanaf het bedrijventerrein Centrum-Zuid naar de autosnelweg E314. Momenteel is er alleen een afrit van de snelweg naar het bedrijventerrein.

Om de snelweg op te rijden, moet het verkeer via de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Dankzij deze werken zullen de files op de Grote Baan in de toekomst verminderen. Voor voetgangers en fietsers vergroot de veiligheid op de kruispunten.

Vlotte verbinding van en naar Centrum-zuid

De nieuwe fietsverbinding tussen Centrum-Zuid en de fietssnelweg F74 werd eerder dit jaar afgewerkt. Nu wordt ook de (vracht)wagenontsluiting aangepakt. Het kruispunt aan het op- en afrittencomplex met de E314, ter hoogte van de carpoolparking, wordt uitgebreid. Na afloop van de werken zal het kruispunt functioneren als een volwaardig viertaks kruispunt met lichten. Via dit kruispunt kan het verkeer richting Centrum-Zuid, Hasselt of Pelt rijden. De E314 wordt via de op- en afritten in beide richtingen bereikbaar. De bestaande verbinding vanaf de E314 uit Genk richting Centrum-Zuid blijft behouden. Voor het verkeer vanaf Centrum-Zuid richting Lummen wordt een bypass voorzien. Zo moeten deze chauffeurs niet via het lichtengeregeld kruispunt. Ter hoogte van de Rooten komt een rondpunt.

Tot slot worden de vernieuwde fietspaden langs de Grote Baan onder de bestaande brug geleid. Zo kunnen fietsers de Grote Baan conflictvrij kruisen. En wordt Centrum-Zuid voortaan ook met de fiets vlotter bereikbaar.

Beperkte hinder tijdens voorbereidende werken

De hinder tijdens de voorbereidende werken blijft beperkt. De werken vinden plaats in de berm langs de autosnelweg en onder de bestaande brug. In een eerste fase wordt de nieuwe oprit bouwrijp gemaakt. Bomen en struiken worden verwijderd en overtollige grond wordt afgevoerd. Nadien volgt de aanleg van de riolering, de opbouw van de nieuwe rijweg en wordt de toegang naar de carpoolparking aangepast. In een tweede fase starten de grondwerken en de aanleg van de fietslus onder de E314. Verkeer dat op de E314 wil invoegen richting Lummen moet rekening houden met invoegend werfverkeer.

Gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 8.54 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.