Maak van jouw straat een speelstraat RSS link

Kinderen en jongeren moeten voldoende ruimte hebben om te spelen. Dit jaar kunnen er tijdens de zomer opnieuw straten als speelstraat ingericht worden. Kinderen kunnen in deze straten buitenspelen onder toezicht van de peter of meter van de straat.

Wat is een speelstraat?

Speelstraten zijn straten die op aanvraag van de bewoners volledig of gedeeltelijk afgesloten worden tijdens de zomervakantie. Buitenspelen wordt opnieuw mogelijk. Het initiatief komt van de bewoners zelf. Zij nemen en dragen de verantwoordelijkheid. De peters/meters van de speelstraat houden een oogje in het zeil en zijn verzekerd via de gemeente. Je moet wel rekening houden met enkele voorwaarden die in een reglement zijn vastgelegd.

Hoe ga je te werk?

Wil je samen met jouw buren van jullie straat een speelstraat maken? Download het reglement, vul het webformulier in en dien jouw aanvraag voor 15 april in.

Info

Team Cultuur en Jeugd, NAC – Pastorijstraat 30, 3530 Houthalen-Helchteren
E-mailadres: cultuurenjeugd@houthalen-helchteren.be 

Gepubliceerd op maandag 5 februari 2024 11.40 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.