Souwstraat moet woonstraat worden RSS link

Vanaf 1 mei kan je de Souwstraat niet meer gebruiken als verbinding tussen de Koolmijnlaan en de Grote Baan! Het gemeentebestuur wil de straat teruggeven aan de bewoners, de kinderen, de voetgangers en de fietsers.

De Souwstraat werd dagelijks gebruikt door automobilisten als sluikweg. De verschillende snelheidsremmers bleken vele gejaagde bestuurders niet te ontmoedigen. Gevaarlijke situaties in het smalle straatje waren dagelijks schering en inslag. Uiteindelijk vroegen de inwoners om overleg met de gemeente.

Met behulp van een proefopstelling zal de Souwstraat afgesloten worden aan de zijde van Grote Baan. Als je in de Souwstraat moet zijn, kan je er wel vanaf de Koolmijnlaan inrijden, maar verlaten via de Grote Baan is onmogelijk. Deze proefopstelling bestaat uit grote kunststof bloembakken gecombineerd met Lego blokken (op het onverharde gedeelte).

De opstelling zal 6 maanden blijven staan. Er wordt tijdens de periode van de proefopstelling gemonitord of bijkomende infrastructurele ingrepen vereist zijn. In oktober wordt het project geëvalueerd. Mocht het resultaat positief zijn, dan kan besloten worden om de straat definitief af te sluiten.

De volgende jaren worden er rioleringswerken uitgevoerd en deze proefopstelling zal duidelijk maken wat de verkeersafwikkeling wordt op de omgeving.

We moeten ervoor zorgen dat het veilig en aangenaam wordt om te fietsen. Stap voor stap moeten we er toe komen dat ouders niet langer bang moeten zijn als hun kinderen zich in het verkeer begeven.

Uiteindelijk willen we van de Souwstraat een groene woonstraat maken met ruimte voor spelen en ontmoeting.

Gepubliceerd op vrijdag 23 april 2021 9.40 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.