Sorteren voor iedereen RSS link

Om het maatschappelijk nut van sorteren te benadrukken en deze informatie zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle bevolkingsgroepen slaan Fost Plus, Agentschap Integratie en Inburgering en de OVAM de handen in elkaar.

Het gemeenschappelijk doel daarbij is om iedereen afval correct te laten sorteren, of beter nog, te voorkomen, zowel thuis als buitenshuis.

De 'Sorteren voor iedereen' campagne omvat een videoreeks, waarin je leert hoe je best kan omgaan met je afval, wat je mag sorteren, wat niet en hoe je zoveel mogelijk afval kan vermijden.

Het gaat om de volgende thema’s: 

Alle video’s zijn opgenomen in het Nederlands. Om de toegankelijkheid te vergroten bij bepaalde doelgroepen, kan je als kijker bijkomend een ondertiteling kiezen uit volgend lijstje: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Roemeens, Spaans, Turks of Urdu. 

Gepubliceerd op woensdag 27 januari 2021 8.30 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.