Smeerweer: preventieve maatregelen om huidkanker te voorkomen RSS link

Huidkanker is een van de snelst toenemende vormen van kanker in Vlaanderen. Het is daarom belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om je te beschermen tegen schadelijke UV-straling, zelfs wanneer de zon op het eerste zicht niet hard lijkt te schijnen.

Om aan te duiden wanneer je je het beste beschermt tegen de zon werd de term ‘smeerweer’ geïntroduceerd. Smeerweer is gelinkt aan de UV-index van het KMI. Als de waarde gelijk is aan of hoger is dan 3 is het smeerweer.

Beschermen doe je makkelijk op 3 manieren:

  • zon weren: de schaduw opzoeken
  • kleren: jouw huid bedekken
  • smeren: regelmatig insmeren met zonnebrandcrème.

Gepubliceerd op woensdag 6 juli 2022 9.58 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.