Sluikstorten is strafbaar, ook aan de glasbol RSS link

Glasbol vol? Laat niet zomaar je afval achter op de grond. Dat geldt als sluikstorten en is strafbaar.

Mensen denken dat de vrachtwagen die de glasbollen ledigt, naast het glasafval ook het andere afval meenemen maar dat is niet zo. Wat naast de bol ligt, is een sluikstort. En sluikstorten is strafbaar. 

Sluikstorten leidt niet alleen tot hoge opruimkosten, het vervuilt ook de omgeving en draagt bij aan de onveiligheid van openbare ruimten. Om die reden worden sluikstorters streng beboet als ze betrapt worden. Zo kunnen ze een boete krijgen en staan ze in voor de opruimkosten van het achtergelaten afval.

Wanneer je glas naar de glasbol brengt, hou dan rekening met volgende punten:

  • Maak de glazen flessen, flacons en bokalen helemaal leeg.
  • Gooi doorzichtig wit glas in de witte glasbol en doorzichtig gekleurd glas in de gekleurde glasbol.
  • Respecteer de rust van de buurtbewoners en gooi jouw glasafval alleen in de glasbol tijdens de uren die daarvoor voorzien zijn:
    ná 8.00 uur 's ochtends en vóór 20.00 uur 's avonds
  • Twijfel je of iets in de glasbol thuis hoort? Lees hier wat wel en niet in de glasbol mag.

Glasbol vol? Neem de volgende!
Limburg.net doet er alles aan om op regelmatige basis de glasbollen te ledigen. Toch kan het gebeuren dat een glasbol vol zit. Zet dan niet zomaar jouw glas naast de glasbol maar zoek de dichtstbijzijnde glasbol om jouw glas correct te deponeren in de glasbol.

Klik hier voor een overzicht van alle glasbollen in jouw buurt. Of breng het glas naar het recyclagepark. Daar staan ook containers waar je het glas kan achterlaten.

Een volle glasbol kan je melden op www.limburg.net/meldingen 

Gepubliceerd op vrijdag 17 februari 2023 8 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.