Wist je dat … glas langs de glascontainer zetten ook een vorm van sluikstorten is? RSS link

Het overkomt iedereen van ons wel eens dat de glascontainer overvol is en ernaast ook een mooie verzameling glas staat. De verleiding is dan groot om jouw glazen flessen en bokalen er bij te zetten. Doe het niet!

Waarom?

  • Vuil trekt vuil aan. Na de vijf glazen flessen, komt er ook nog een zakje huishoudelijk afval bij, een oude versleten paraplu … en we zijn vertrokken richting stortplaats.
  • Vuil glas trekt ongedierte aan. Niemand vindt een muizenplaag of een zwerm wespen aangenaam.
  • Het brengt extra werklast met zich mee. Glasbollen worden meestal machinaal met een vrachtwagen geleegd. Bijgeplaatst glas ruimen ze genoodzaakt handmatig op.
  • Glas naast de glasbol zetten verkleint de kans op recyclage. De kans bestaat dat het bijgeplaatst glas opgeruimd wordt met het andere afval dat er naast te vinden is.

Neem daarom je glas terug mee naar huis en kom later even terug of ga verder naar een volgende glasbol of het recyclagepark.

Op de website van Limburg.net vind je de locaties van de glascontainers in onze gemeente.

Gepubliceerd op zondag 26 september 2021 11.37 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.