schade aan landbouwgewassen

Door uitzonderlijke weersomstandigheden kan de land- en tuinbouwsector geconfronteerd worden met schade aan landbouwgewassen. Indien deze omstandigheden als ramp erkend worden, krijgen landbouwers mogelijk een schadevergoeding.

Voor wie?

De getroffen landbouwers van Houthalen-Helchteren

Procedure

De getroffen landbouwers van Houthalen-Helchteren richten een aanvraag aan de burgemeester om de gemeentelijke schadecommissie samen te roepen. 

Vul dit meldingsformulier in en bezorg dit aan het gemeentebestuur. Dat kan

  • via een mailtje naar info@houthalen-helchteren.be
  • via afgifte aan het centraal onthaal in het NAC
  • per post naar 
    Gemeentebestuur Houthalen-Helchteren
    NAC - Pastorijstraat 30
    3530 Houthalen-Helchteren

Deze schadecommissie kan ter plaatse de schade aan de teelten vaststellen. 

Afhandeling

Je aanvraag wordt bezorgd aan de gemeentelijke schadecommissie. Deze schadecommissie kan dan de schade aan de teelten vaststellen. De gemeente zal die informatie dan bezorgen aan de provinciale buitendienst van het Departement Landbouw en Visserij, die op zijn beurt de erkenning als landbouwramp kan vragen aan de Vlaamse Regering.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.