Rijbewijs in bankkaartmodel bijna vervallen? RSS link

Rijbewijzen in bankkaartmodel werden voor het eerst afgeleverd in juli 2010. Deze rijbewijzen zijn 10 jaar geldig en moeten dus binnenkort hernieuwd worden.

Heb jij een rijbewijs in bankkaartmodel? Check dan zeker even de geldigheidsdatum. Iedereen heeft immers de plicht om de administratieve einddatum van zijn rijbewijs op te volgen en de hernieuwing ervan op tijd aan te vragen.

Is je rijbewijs nog minder dan 3 maanden geldig? Dan moet je het dringend op het gemeentehuis laten hernieuwen. Dit kan na het maken van een afspraak. Dit kan telefonisch 011 49 20 03 of online .

De leveringstermijn van een nieuw rijbewijs bedraagt 5 werkdagen. Een nieuw rijbewijs kost 25 euro. Als de foto op je elektronische identiteitskaart (eID) nog voldoende gelijkend is, dan kan die gebruikt worden voor je rijbewijs. Is de foto op je eID niet gelijkend genoeg meer? Of wil je een andere foto op je rijbewijs? Breng dan ook een nieuwe foto mee. De pasfoto moet van goede kwaliteit zijn en voldoen aan de normen van de fotomatrix.

Gepubliceerd op zaterdag 25 juli 2020 12.09 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 00 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.