Publieke raadpleging projectonderzoeksnota tot en met 7 februari RSS link

Op 22 april 2022 heeft de Vlaamse Regering beslist dat er twee tunnels komen onder de Grote Baan in Houthalen-Helchteren en een elektrische trambus van Noord-Limburg tot Hasselt. Dat voorkeursalternatief wordt in de uitwerkingsfase verder uitgewerkt.

De projectonderzoeksnota beschrijft het verdere verloop van het proces, het project zelf en het geïntegreerd onderzoek dat hierop volgt. Het voorkeursalternatief wordt nu immers verder geconcretiseerd. Welke varianten worden nog onderzocht? Waar zullen de vrije bedding en de haltes van de trambus liggen? Waar komen de tunnelmonden? Welke maatregelen worden er getroffen voor de omgeving? Welke herbestemmingen zijn er nodig? Via het geïntegreerd onderzoek krijgt het projectontwerp steeds meer vorm.

Van 9 januari tot en met 7 februari kan de projectonderzoeksnota ingekeken worden. Dat kan online via de projectwebsite, maar er ligt ook een papieren exemplaar ter inzage in het NAC.
Je opmerkingen op de nota indienen, doe je bij voorkeur via het formulier op noordzuidlimburg.be/raadpleging. Je kan ook een brief tegen ontvangstbewijs afgeven bij het onthaal in het NAC, of opsturen naar De Werkvennootschap (t.a.v. projectteam Noord-Zuid Limburg, Sint-Lazaruslaan 4, 1210 Sint-Joost-ten-Node).

Heb je vragen over de projectonderzoeksnota? Kom dan langs bij één van onze infomarkten in januari.

Gepubliceerd op maandag 9 januari 2023 14.40 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.