Promaz-fonds voor bodemsanering na mazoutlek RSS link

Stookolietanks zorgen door lekkage soms voor een bodemverontreiniging. De sanering van zo’n verontreiniging kan erg duur zijn. Daarom is het Promaz-fonds opgericht om die verontreinigingen aan te pakken en de bodem te saneren.

Denk je dat je een mazoutlek hebt? Heb je in het verleden al een bodemsanering laten uitvoeren? Dan kan je aanspraak maken op de financiële tussenkomst van het fonds of op de uitvoering van de saneringswerken door het fonds.

Promaz is een initiatief van de brandstoffensector dat erkend is door de overheid. Het komt financieel en/of operationeel tussen bij de sanering van bodemverontreinigingen. Die verontreinigingen zijn ontstaan door lekkende mazouttanks en/of -leidingen, die gebruikt worden voor de verwarming van gebouwen mét of zonder woonfunctie. Promaz is actief in heel België en werkt volgens de bepalingen van een samenwerkingsakkoord tussen de federale en gewestelijke overheden en onder controle van de Bodemsaneringscommissie.

Hier vind je meer informatie

Gepubliceerd op maandag 31 juli 2023 9.30 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.