Eerste jaar middelbaar = één maand gratis met De Lijn RSS link

Start je kind na de zomervakantie in het eerste middelbaar? Vraag dan een gratis probeerabonnement van De Lijn aan! De bus- en tramchauffeurs spelen in september met plezier voor taxi. Registreer de gegevens van je kind vóór 17 augustus.

Probeer bus en tram een maand lang gratis uit

Met een gratis probeerabonnement kan je kind de hele maand september op bus en tram* stappen. Overal en altijd, zowel op schooldagen als tijdens het weekend.

* Met uitzondering van de Limburgse snellijnen met nummer 68, 178 en 179.

Aanvragen is eenvoudig

  • Is je kind geboren in 2010? Dan ontving je vast al een brief van De Lijn over hoe je het gratis probeerabonnement kan aanvragen. Dat verloopt zo:
    • Registreer je vóór 17 augustus 2022 met het rijksregisternummer van je kind op delijn.be/probeeractie.
    • In augustus ontvang je dan het probeerabonnement per post.

  • Is je kind niet geboren in 2010, maar start hij/zij ook in het eerste middelbaar? Dan kreeg je géén brief van De Lijn, maar geldt dezelfde procedure als hierboven. Vul op delijn.be/probeeractie het aanvraagformulier in en laad het nodige attest op.

Duurzaam op stap met De Lijn

Met het probeerabonnement maakt je kind nu al kennis met bus en tram – en zo dus ook met duurzaam vervoer. Een goede gewoonte die al jong start.

Vragen over deze actie?

Gepubliceerd op donderdag 16 juni 2022 13 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.