Pop-Up Expo Wolven in Limburg RSS link

Van 3 januari tot en met 9 februari 2023 kan je in het NAC terecht voor de “Pop-Up Expo Wolven in Limburg”. De informatieve en interactieve expo focust onder andere op het wel en wee van de Limburgse wolven, maar ook op hoe mens en wolf best met elkaar kunnen samenleven.

Deze reizende tentoonstelling, werd in 2019 ontwikkeld naar aanleiding van de komst van de wolven in Limburg. 

De expo ‘Wolven in Limburg’ is gratis toegankelijk en kan individueel of in groep bezocht worden.

Rondleidingen of bezoeken kunnen worden aangevraagd via de gemeentelijke website

Voor Jong en Oud

De informatieve expo zet vooral in op interactie, waardoor de tentoonstelling uitermate geschikt is voor kinderen. De expo speelt in op interessante aspecten zoals het eetpatroon en het gedrag van het dier. Maar ook volwassen bezoekers zullen zich niet vervelen. Zo verklaart de expo waarom Limburg geschikt is als leefgebied voor de wolven. Veehouders leren dan weer hoe ze hun vee het best kunnen beschermen en kunnen een wolfproof raster opgesteld zien. 

Wolf Roger in de kijker

Pronkstuk van de expo is Roger, de wolf die in maart 2018 in Opoeteren werd aangereden. Hij werd opgezet door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). 

Deze expo is een initiatief van verschillende partners: Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, de natuurgebieden Duinengordel als noordelijk deel van het Nationaal Park Hoge Kempen, Bosland en Kempen-Broek, het Provinciaal Natuurcentrum en Provincie Limburg.

Praktisch

Waar: NAC, Pastorijstraat 30, 3530 Houthalen-Helchteren
Wanneer:
dinsdag 3 januari 2023 tot en met donderdag 9 februari 2023
Openingsuren: maandag - zaterdag: 9 - 19 uur
 zondag: 9 - 12 uur

Gepubliceerd op maandag 9 januari 2023 11.44 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.