Politie CARMA zet drone in bij handhaving Corona-maatregelen RSS link

Politie CARMA zet een drone met megafoon in om bewoners aan de Corona-richtlijnen te herinneren. Bij vaststelling van een overtreding wordt een grondpatrouille ter plaatse gestuurd om te verbaliseren.

In de zone CARMA patrouilleren dagelijks meerdere politieteams om toe te zien op het opvolgen van de algemene Corona-maatregelen, zoals opgelegd door de overheid. CARMA stelde tijdens het afgelopen weekend een 40-tal PV’s op. In de meeste gevallen gaat het over overtredingen van het samenscholingsverbod.

Om sneller en efficiënter een groot gebied te kunnen controleren zet Politie CARMA naast patrouillevoertuigen en quads ook een droneteam in. “De drone wordt preventief ingezet en ter ondersteuning van de grondploegen. Via een speaker op de drone kunnen ze preventief boodschappen verspreiden, om bewoners te herinneren aan de richtlijnen. Indien ze met behulp van de drone een overtreding opmerken, sturen ze een grondploeg ter plaatse om een PV op te stellen”, licht het droneteam toe. Deze aanpak werd tijdens het afgelopen weekend al toegepast.

Wie het samenscholingsverbod niet naleeft, wordt gesanctioneerd met een proces-verbaal. De boete voor het schenden bedraagt 250 euro.

Gepubliceerd op maandag 23 maart 2020 17.30 u.
alert-box-close-text

Maatregelen m.b.t. Coronavirus

Stel niet-dringende bezoeken uit

Omwille van het coronavirus willen we ook de bezoekers aan ons gemeentehuis beperken om zo besmettingen te vermijden. Twijfel je over dringendheid, bel ons dan tijdens de openingsuren op 011 49 20 00. 

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 00 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.

We vragen onze bezoekers de nodige afstand tot onze medewerkers te bewaren en met bancontact te betalen.

Maak een afspraak