Overstap naar het secundair onderwijs? RSS link

Hoe kan je op een goede manier kiezen? Waar vind je de juiste informatie? Wat bieden de secundaire scholen aan? Hoe zit het secundair onderwijs in elkaar? De overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap waar heel wat bij komt kijken.

Door de huidige coronacrisis kunnen er dit jaar geen infoavonden plaatsvinden. Daarom hebben de 3 CLB-netten in Limburg de handen in elkaar geslagen en een online-aanbod uitgewerkt voor de ouders en de leerlingen. 

Op de website kan je heel wat informatie terugvinden die voor ouders en hun kinderen helpend kan zijn bij de studiekeuze:

  • info over het keuzeproces en de opbouw van het Vlaams secundair onderwijs
  • een filmpje met beknopte uitleg over het secundair onderwijs
  • een filmpje over Wat is kiezen NIET
  • digitale info over alle secundaire scholen in Limburg.

Nog vragen? Chat dan met het CLB op 25 januari en 4 februari tussen 19 en 21 uur. Er staan CLB-medewerkers klaar om te antwoorden op vragen die de ouders, of de leerlingen, nog hebben.

Uiteraard is het voor ouders ook mogelijk om een gesprek te hebben met een CLB-medewerker over de studiekeuze. We vragen aan de ouders om hiervoor een afspraak te maken met hun eigen CLB.

Gepubliceerd op dinsdag 12 januari 2021 10 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.