Overlast everzwijnen RSS link

Everzwijnen zijn al een aantal jaren aan een opmars bezig in Limburg. Het steeds groeiend aantal van deze dieren zorgt voor veel schade en overlast. Het gemeentebestuur wil de populatie van de everzwijnen onder controle houden met de hulp van lokale jagers.

Door de jacht zal de populatie ingedijkt worden maar wordt er ook voor gezorgd dat de dieren zich
in bepaalde gebieden onveilig gaan voelen en zich minder gemakkelijk voortplanten. De jagers maken gebruik van jachtkansels: verhoogde zit- of staanplaatsen van waaruit gejaagd wordt. Vanop deze kansels kunnen de jagers het hele terrein overzien en zijn ze minder zichtbaar voor het wild. De verhoogde positie zorgt er ook voor dat verdwaalde kogels altijd in de grond terecht komen. Tijdens de jacht worden altijd strikte veiligheidsmaatregelen in acht genomen: het jachtterrein moet een aaneengesloten gebied zijn van minsten 40 hectare groot en de jager mag nooit schieten in de richting van gebouwen of woningen binnen een afstand van 150 meter.

Gepubliceerd op zaterdag 27 maart 2021 9 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.