organisatie evenement: toelating

Organisatoren van allerhande manifestaties (fuiven, Sint-Maartensvuren, vuurwerk of mega-manifestaties) kunnen hiervoor een toestemming aanvragen bij de preventiedienst.

Elke manifestatie en elke evenement moet je minstens twee maanden op voorhand aanvragen. 

Vraag hier de toelating om een evenement te organiseren.

Werk je met vrijwilligers, download dan hier het excelformulier om de gegevens van de vrijwilligers in te vullen.

Soms moet er een veiligheidsdraaiboek opgemaakt worden.

Als je een evenement wil organiseren, komt daar heel wat bij kijken. Ons team evenementen maakte een handig draaiboek, zodat je met de checklist in de hand de perfecte organisator wordt. Het draaiboek is een planning voor een evenement, met nauwkeurige tijdstippen waarop taken moeten worden verricht, details van de taken en de verantwoordelijke uitvoerder.

Het evenementendraaiboek is chronologisch opgebouwd met verschillende stappen/onderdelen om tot een uiteindelijk volledig uitgewerkt evenement te komen. 

Wie een (feest)vuur wil organiseren moet voorafgaandelijk een schriftelijke toestemming aan de burgemeester vragen. Je neemt hiervoor contact op met het team preventie. 
Er wordt ook een waarborg van 50 euro gevraagd. Deze waarborg krijg je terug indien het afval en de verbrandingsresten opgeruimd werden.
De regelgeving hierover kan je nalezen in het GAS-reglement.

Voor het gebruik van vuurwerk geldt de volgende regeling:

  • Voor vuurwerken tot 500 gram pyrotechnisch sas is een toelating van de burgemeester vereist.
  • Voor vuurwerken met een inhoud van meer dan 500 gram pyrotechnisch sas is een beslissing van het schepencollege nodig. Deze beslissing komt er na een onderzoek van de betrokken diensten. Contacteer hiervoor tijdig het team preventie.

Vraag online toestemming aan om vuurwerk af te steken.

Wil je meer weten over het organiseren van fuiven of andere manifestaties? Dan kan je steeds terecht bij het team preventie.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.