opvoedingswinkel

Wat doet de opvoedingswinkel?

Informatie en pedagogisch advies geven over de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar.
Ons Huis van het Kind organiseert vormings-en infosessies over verschillende opvoedingsthema's. Voor dit aanbod werken we steeds samen met partners en experten uit het werkveld. Ontdek het aanbod hier.

Bekijk hier ook het vormingsaanbod van onze andere West-Limburgse gemeenten.

Opvoeden doe je elke dag, het is leuk en uitdagend. Toch is het niet altijd gemakkelijk en heb je wel eens twijfels, onzekerheden of vragen.

  • Mijn peuter maakt elke avond een scène bij het slapengaan en wil niet inslapen. Wat kan ik doen?
  • Onze zoon van 10 zit enkel nog achter zijn spelcomputer. Hoe pak ik dit aan?
  • Mijn dochter van 16 wil een vakantiejob aan zee. Hoe maken we afspraken?
  • Ik ben recent gescheiden. Hoe betrekken we de kinderen bij het afspraken maken?

Wanneer je met zulke vragen zit, kan je contact nemen met de medewerkers van de opvoedingswinkel. Zij bieden een luisterend oor, geven advies en zoeken samen met jou naar een passend antwoord op je vragen.

 

Heb je vragen of zorgen over de opvoeding van je kind of tiener?

Bij Opvoedingswinkel West-Limburg kan je GRATIS en ANONIEM terecht voor een luisterend oor en advies op maat van je gezin.
Maak altijd een afspraak via 0490 44 16 10 (Sandra) of 0490 44 16 11 (Tine) of 0496 57 03 76 (Antje) of mail naar info@opvoedingswinkelwestlimburg.be (ze bellen je altijd terug)

Meer informatie vind je ook op: 
www.opvoedingswinkelwestlimburg.be 
www.facebook.be/opvoedingswinkelwestlimburg
www.groeimee.be

Radio EXPOO werd geboren in coronatijden, om ook in de periode van afstand houden op zoek te gaan naar verbinding en inspiratie. Elke uitzending nodigen ze een centrale gast uit in de studio rond een themaHerbeluister hier de uitzendingen www.expoo.be/radio-expoo

De opvoedingswinkel is een initiatief van het zorgcircuit Kinderen en Jongeren West-Limburg in samenwerking met de provincie Limburg.
De opvoedingswinkel is onderdeel van het Huis van het Kind, dat opvoedingsondersteuning als één van haar doelstelling heeft!

Als "gezonde gemeente" zijn we aangesloten bij VIGeZ ism de Logo’s Vlaamse steden en gemeenten. 
Zij hebben ook een aanbod op www.gezondopvoeden.be 

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.