Steek jij een handje toe in het opvangcentrum? RSS link

Het opvangcentrum voor asielzoekers in Helchteren heeft heel wat enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers die zich regelmatig inzetten om de werking te ondersteunen. Het Rode Kruis zoekt nog extra vrijwilligers voor een aantal activiteiten:
  • Activiteitenbegeleiding voor kinderen, tieners, mannen of vrouwen: Het opvangcentrum organiseert activiteiten voor zijn bewoners, die buiten de schooluren heel wat vrije tijd hebben. Het centrum zoekt vrijwilligers die zelfstandig of samen met andere vrijwilligers of begeleiders activiteiten willen organiseren. Deze activiteiten kunnen louter ontspannend, creatief, vormend of sportief van aard zijn.

  • Ondersteuning in de kledingshop (boetiek): In het opvangcentrum kunnen bewoners langskomen voor een kledingpakket. Begeleiding en vrijwilligers baten samen deze boetiek uit. Wie wil deze boetiek één keer in de week mee openhouden?

  • Hulp in het naaiatelier: Elke woensdagnamiddag kunnen bewoners terecht in het naaiatelier, om herstellingen te laten uitvoeren of om zelf aan de slag te gaan met hun kleren. De vrijwilligster die er momenteel bewoners helpt is op zoek naar helpende handen. Heb jij creatieve vingers en kan je goed werken met een naaimachine, dan ben jij de geknipte vrijwilliger!

  • Hulp in het bewonersrestaurant: Elke maand koken de bewoners in De Roepsteen voor andere bewoners en externen. Wil jij samen met hen een lekkere maaltijd klaarmaken en ben je geïnteresseerd in de internationale keuken? Geef dan zeker een seintje!

Heb jij interesse om deze werking als vrijwilliger te versterken? Neem dan contact op en je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Contactinfo

Rode Kruis Noodopvangcentrum Houthalen-Helchteren
Kazernelaan 125
3530 Houthalen-Helchteren
Tel: 011 71 10 40
E-mail: integratie.ochouthalen-helchteren@rodekruis.be

Gepubliceerd op donderdag 5 september 2019 8 u.