oproep zelf mondmaskers maken

In de strijd tegen COVID-19 komt de voorraad chirurgische mondmaskers van de Belgische zorgverleners in het gedrang. Ook het WZC Vinkenhof heeft een tekort aan mondmaskers!
Ben jij handig met naald en draad en heb je nog wat materiaal liggen? Ga dan aan de slag met deze instructies.

Materiaal: katoen
Katoen is de meest haalbare oplossing voor een zelfgemaakt herbruikbaar mondmasker. Deze stof vangt vochtpartikels op en houdt zo het virus zo veel mogelijk tegen. De drager beschermt zo vooral zijn omgeving. Na het wassen op 90 °C met wasmiddel zijn deze mondmaskers herbruikbaar. 

Houd de hygiëne in acht
Maak de maskers volgens de hygiënische maaktips en stop de maskers in een afsluitbare zak (bv diepvrieszakjes). 

Aan de ingang van ons woonzorgcentrum staat een doos om de mondmaskers in te verzamelen. Alvast heel erg bedankt aan alle naai(st)ers!

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.