Oproep naar beschermingsmateriaal RSS link

Dat het Coronavirus erg besmettelijk is, is ondertussen algemeen geweten. Het is dan ook zeer belangrijk dat het medisch personeel niet besmet geraakt bij de behandeling en verzorging van Coronapatiënten.

Momenteel kan het zorgpersoneel in de ziekenhuizen, de artsen, de woonzorgcentra en de thuisverpleging echter onvoldoende hun voorraad beschermingsmateriaal op peil houden.

Ondanks de eerste levering in de ziekenhuizen is het essentieel dat er voldoende beschermingsmiddelen aanwezig zijn om de werking van de eerstelijnsverzorging niet te blokkeren.

Daarom roepen we met aandrang op om de volgende beschermingsmaterialen aan ons te bezorgen als je die momenteel in je bezit hebt:

  • Ademhalingsbeschermingsmaskers (mond) of eendenbekmaskers van het type FFP1 (nodig voor rusthuizen en huisartsen)
  • Ademhalingsbeschermingsmaskers (mond) of eendenbekmaskers van het type FFP2 en FFP3 (chirurgische maskers, nodig voor ziekenhuizen)
  • Beschermkledij, face shields en spatbrillen, geschikt voor medisch personeel

Aan de ingang van het NAC staat er een box waarin je beschermmaterialen voor het zorgpersoneel kan deponeren.

Gepubliceerd op dinsdag 24 maart 2020 10.13 u.
alert-box-close-text

Maatregelen m.b.t. Coronavirus

Stel niet-dringende bezoeken uit

Omwille van het coronavirus willen we ook de bezoekers aan ons gemeentehuis beperken om zo besmettingen te vermijden. Twijfel je over dringendheid, bel ons dan tijdens de openingsuren op 011 49 20 00. 

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 00 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.

We vragen onze bezoekers de nodige afstand tot onze medewerkers te bewaren en met bancontact te betalen.

Maak een afspraak