oproep naar beschermingsmateriaal

Dat het Coronavirus erg besmettelijk is, is ondertussen algemeen geweten. Het is dan ook zeer belangrijk dat het medisch personeel niet besmet geraakt bij de behandeling en verzorging van Coronapatiënten.

Momenteel kan het zorgpersoneel in de ziekenhuizen, de artsen, de woonzorgcentra en de thuisverpleging echter onvoldoende hun voorraad beschermingsmateriaal op peil houden.Ondanks de eerste levering in de ziekenhuizen is het essentieel dat er voldoende beschermingsmiddelen aanwezig zijn om de werking van de eerstelijnsverzorging niet te blokkeren.Daarom roepen we met aandrang op om de volgende beschermingsmaterialen aan ons te bezorgen als je die momenteel in je bezit hebt:
  • Ademhalingsbeschermingsmaskers (mond) of eendenbekmaskers van het type FFP1 (nodig voor rusthuizen en huisartsen)
  • Ademhalingsbeschermingsmaskers (mond) of eendenbekmaskers van het type FFP2 en FFP3 (chirurgische maskers, nodig voor ziekenhuizen)
  • Beschermkledij, face shields en spatbrillen, geschikt voor medisch personeel
Aan de ingang van het NAC staat er een box waarin je beschermmaterialen voor het zorgpersoneel kan deponeren.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.