Ophokplicht bij particulieren opgeheven RSS link

Goed nieuws voor wie kippen, vogels,… houdt: de ophokplicht wordt versoepeld voor particulieren op 6 april. Dat komt omdat er al enkele weken geen nieuwe gevallen van vogelgriep meer zijn ontdekt in ons land. .
Sinds dinsdag 6 april moeten de dieren van particulieren dus niet meer opgehokt of afgeschermd worden. Ze moeten wel nog binnen gevoederd worden, zodat er geen wilde vogels worden aangetrokken door het voer.
Als alles goed gaat, kunnen ook de professionele pluimveehouderijen op 20 april de ophokplicht opheffen. Dat betekent ook dat er in de nabije toekomst weer eieren van kippen met vrije uitloop in de winkel zouden liggen, wat de laatste tijd onmogelijk was geworden.
Het Federaal Voedselagentschap FAVV blijft wel waakzaam: in het noorden van Europa, waar veel watervogels nu naartoe getrokken zijn, circuleert het virus wel nog.
Gepubliceerd op zaterdag 3 april 2021 13.43 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.