vaccinatiecentrum open sinds 22 februari

Vrijdagnamiddag 19 februari werd het vaccinatiecentrum in de Expohal officieel geopend door de burgemeester, de centrumleider Wim Haest en de verantwoordelijke centrumarts Michele Daniels.
Het vaccinatiecentrum werd op 4 weken tijd opgebouwd in de Expohal. Het centrum beschikt over 4 operationele lijnen en beantwoordt aan alle medische- en veiligheidsnormen.
Wij mikken op een vaccinatiegraad van minstens 70 % van onze bevolking (+18 jaar). Om dit doel te bereiken worden er circa 40.000 vaccineringen gepland de komende maanden
Maandag 22 februari werden de eerste 80 vaccins (1 lijn) toegediend. Dinsdag 23 februari werden 120 vaccins (2 lijnen) toegediend .
Onze zorgverstrekkers in Houthalen-Helchteren en de medewerkers van het centrum komen hiervoor eerst in aanmerking. Er zullen 8 onthaal- en logistieke medewerkers actief zijn en 8 zorgmedewerkers
De meest kwetsbaren zullen in een volgende fase aan bod komen. Vanaf begin maart komt de bevolking aan de beurt maar dit hangt volledig af van de leveringen van de vaccins. Iedereen wordt persoonlijk uitgenodigd.
Het vaccinatiecentrum is zeer toegankelijk ook voor mensen met een handicap en beschikt over voldoende parkeerplaatsen.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.