Open Gebedshuizendag RSS link

Limburg is niet alleen multicultureel, maar ook multireligieus. Om dialoog en respect tussen de verschillende geloofsgemeenschappen te bevorderen, organiseert het Agentschap Integratie en Inburgering samen met de gebedshuizen en de gemeentebesturen jaarlijks een Open Gebedshuizendag.

Woon jij in de buurt van een mooie kerk en ben je benieuwd naar de binnenkant van het gebouw? Rij je elke dag langs de moskee en wil je graag eens in gesprek gaan met de moskeegangers? Neem dan deel aan de Open Gebedshuizendag!

Zondag 22 mei 2022: interreligieuze wandeling langs de gebedshuizen en maatschappelijke actoren in Meulenberg

De geloofsgemeenschappen van Houthalen-Helchteren nodigen je uit voor een wandeling in Meulenberg. De begeleide wandeling start en eindigt aan het Huis van Abraham (Bremstraat 39B).

Je kan je voor twee wandelgroepen inschrijven:

  • groep 1 van 14 - 15.30 uur
  • groep 2 van 16 - 17.30 uur

De organisatoren vragen aan de deelnemers om de afstands- en hygiënevoorschriften strikt te respecteren en eventueel een mondmasker te dragen als er een rondleiding in de gebedshuizen plaatsvindt.

De geloofsgemeenschappen willen graag een vredesboodschap uitbrengen, bruggen bouwen in de samenleving en elkaar de hand reiken.

Info en inschrijving tot 15 mei:

Huis van Abraham
Conciërge Brahim
0487 52 53 57
huisvanabraham@gmail.com

Meer info over Limburgse Open Gebedshuizendag

Gepubliceerd op vrijdag 6 mei 2022 10 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.