Op reis? Vergeet de Kids-ID niet. RSS link

Wie deze zomer met vakantie vertrekt, kijkt best na of de Kids-ID's van de kinderen en/of de reispassen nog geldig zijn. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

De Kids-ID is geldig binnen de Europese Unie (en enkele andere landen). Wanneer je als volwassene een paspoort nodig hebt om te reizen, dan zal je ook voor je kind een paspoort moeten aanvragen. 

De levertijd van een Kids-ID bedraagt 3 weken. Vraag de kaart dus op tijd aan om een dure spoedprocedure te voorkomen. Dit kan na afspraak bij de dienst burgerzaken. Meer info over de aanvraagprocedure vind je hier

De Kids-ID steekt in een nieuw jasje en bijkomende informatie kan je hier terugvinden.

Gepubliceerd op donderdag 3 juni 2021 9.30 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.