Noord-Zuid Limburg werkt aan fietswinsten RSS link

De nieuwe fietspaden langs de Grote Baan zijn intussen klaar voor gebruik. Nu volgen nog de nieuwe fietsbrug over de Noord-Zuid in Helchteren en de nieuwe fietsverbinding van Centrum-Zuid met de fietssnelweg.

Op korte termijn wil het projectteam van Noord-Zuid Limburg enkele ontbrekende schakels en gevaarlijke punten in het fietsnetwerk in Houthalen-Helchteren wegwerken, in afwachting van de nieuwe Noord-Zuid.

Fietsbrug Helchteren ligt op zijn plaats

De stalen hoofdbrug over de Grote Baan wordt nog tot begin november verder afgewerkt. Tegelijkertijd werkt de aannemer verder aan de oostelijke en westelijke aanbruggen en de fietspaden op de helling. Die werken zullen waarschijnlijk nog tot eind dit jaar duren. De aannemer heeft ook verder gewerkt aan het fietspad en de nieuwe bushaltes onder de fietsbrug. In november zal hij de oude bushaltes weghalen.

Meer info via noordzuidlimburg.be/fietsbrug

Aanleg fietspad op tramtalud Centrum-Zuid

Op 10 oktober begon de aannemer met de werken aan de fietsverbinding van de fietssnelweg F74 met het bedrijventerrein Centrum-Zuid. Het bestaande, historische tramtalud werd eerst bouwrijp gemaakt en er werd heel wat grond afgevoerd. Op dat tramtalud wordt nu, in een volgende fase, het fietspad aangelegd. Die werken duren nog tot het einde van het jaar. In die periode zal er nog geen hinder voor het verkeer op de Brugstraat - Meerstraat zijn omdat er enkel op het tramtalud gewerkt wordt. Bekijk de volledige planning van de werken op de projectwebsite.

Meer info via noordzuidlimburg.be/centrumzuidfiets

Gepubliceerd op maandag 31 oktober 2022 10 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.