Vlot naar Centrum-Zuid: nieuwe ontsluitingsweg opent op 1 juli

Gepubliceerd op  vrijdag 28 jun 2024 om 13.30 uur
Na 8 maanden werken opent op maandag 1 juli de nieuwe ontsluitingsweg en rotonde van bedrijventerrein Centrum-Zuid. Vrachtverkeer kan het bedrijventerrein vanaf nu makkelijk bereiken en ook vlot terug wegrijden. In de Meerstraat is vanaf donderdag 4 juli geen vrachtverkeer meer toegelaten.

Daardoor wijzigen de rijroutes en verkeerssituatie rond de Grote Baan en Centrum-Zuid. 

Veiliger van en naar Centrum-Zuid

Voorheen was er enkel een rechtstreekse afrit van de E314 naar Centrum-Zuid en moest alle verkeer via de Meerstraat en de Grote Baan om de snelweg terug op te rijden. Daar is nu verandering in gekomen door ter hoogte van de E314 een nieuwe ontsluitingsweg te bouwen. Om een vlotte verkeersafwikkeling aan Centrum-Zuid te garanderen werd ook een nieuwe rotonde aangelegd. Via deze rotonde bereik en verlaat je nu het bedrijventerrein.

Het bestaande kruispunt aan de carpoolparking werd ook aangepast zodat vrachtverkeer hier zowel naar Centrum-Zuid als terug naar de Grote Baan kan rijden. De 6.300 voertuigbewegingen per dag rond het bedrijventerrein kunnen hierdoor vlotter aansluiten op de E314 en de Grote Baan. Chauffeurs die de snelweg richting Lummen willen oprijden kunnen dit via de nieuwe bypass en moeten niet wachten aan de verkeerslichten op het kruispunt.

In onderstaande video legt Noord-Zuid Limburg je alle rijroutes apart uit.

Tonnagebeperking Meerstraat

Vanaf 4 juli is verkeer zwaarder dan 3,5 ton verboden in de Meerstraat. Zwaar verkeer gaat verplicht via de bestaande weg naar het bedrijventerrein en terug weg via de nieuwe aangelegde weg. Zo ontlasten we de Meerstraat en het kruispunt van de Meerstraat en Koolmijnlaan met de Grote Baan. De verbeterde verbinding tussen Centrum-Zuid en de snelweg zorgt voor minder files op de Grote Baan en een veiligere verkeerssituatie voor fietsers en voetgangers.

Bekijk hieronder de nieuwe verkeerssituatie in kaart.

Naar top