Podcast “Op de Dool” helpt je door de lockdown RSS link

De komende 6 weken staat ons leven weer op pauze. Geen evenementen, geen restaurant- of cafébezoekjes, geen familiefeesten. Ons land is in lockdown totdat we het aantal coronabesmettingen weer hebben kunnen inperken.

Maar dat betekent niet dat je je stierlijk moet vervelen thuis. Dit is het ideale moment om je te laten meevoeren door een toffe podcast!

Nog nooit van gehoord? Een podcast is een audioverhaal dat je digitaal kan beluisteren, via een podcastapp of via een website.

Laat jouw eerste podcast er eentje van onze eigen gemeente zijn.

In de driedelige podcast Op de Dool voeren wij je mee door de rijke geschiedenis van Kasteeldomein De Dool.

We beginnen bij het prille begin (eind 13de eeuw) en eindigen bij de brouwerij van Mieke en Ike Desplenter. Onderweg komen we woeste roversbendes tegen, rijke edellieden en invloedrijke abten.

Beluister de podcast hier.

Veel plezier!

Gepubliceerd op woensdag 4 november 2020 13.42 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.