Nieuwe pmd-zak vanaf 1 april 2021 RSS link

Vanaf 1 april 2021 voert Limburg.net in samenwerking met Fost Plus de uitgebreide pmd-zak in. Vanaf dan kan je alle plastic verpakkingen in dezelfde blauwe zak sorteren. De ‘P’ van pmd staat dan voor ‘Plastic verpakkingen’.

Tot nu toe mochten enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons in de pmd-zak. De verschillende plastics zullen in sorteercentra gesorteerd worden tot zuivere afvalstromen, die dan gerecycleerd worden.

Tot 31 maart verandert er niets

De huidige pmd-sorteerregels blijven gelden tot 31 maart. Er moeten immers nog sorteercentra klaargemaakt worden om de verschillende plastics te sorteren. Dit gebeurt door Fost Plus, de organisatie die instaat voor de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België.

De oude pmd-zakken mogen tot 31 december 2021 gebruikt worden. 

Gepubliceerd op dinsdag 22 december 2020 11.30 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.